Legea ne scuteşte de impozitul pe casă. Vezi aici cum poţi scăpa de dările către stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care îşi izolează termic pereţii exteriori sau îşi pun termopane din buzunarul propriu vor fi scutite, timp de minimum şapte ani, de la plata impozitului pe casă.

Actul normativ adoptat de Camera Deputaţilor stipulează că proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinţe şi ai imobilelor care au executat lucrări de reabuilitare termică pe cheltuiala lor pot beneficia de o scutire de la plata impozitului.

Perioada de scutire se calculează pe baza auditului energetic prin care se certifică realizarea recomandărilor propuse de către auditorul energetic pentru clădiri, potrivit amendamentului la Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Ugenţă 18/2009.

Deputaţii au mai stipulat închiderea balcoanelor/logiilor cu tâmplărie performantă energetic printre lucrările de intervenţie pentru izolarea termică a blocurilor de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950- 1990.

Lucrările prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă 18/2009 se referă la izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuinţe, cu tîmplărie performantă energetic, termo- hidroizolarea terasei sau izolarea termică a planşeului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite