Intervenţie extrem de dificilă pentru salvarea unei femei care ameninţa că se aruncă de la etajul al şaselea al unui bloc din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o intervenţie foarte dificilă care s-a întins pe mai bine de 12 ore, alpiniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au reuşit să salveze astăzi o femeie de 37 de ani, care ameninţa că se aruncă de la etajul şase al blocului în care locuia.

Evenimentu a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112 în cursul serii marţi. Imediat, la faşa locului, în strada Constantin Rădulescu Motru au fost trimişi oamenii specializaţi în astfel de intervenţii, în speţă pompierii Detaşamentului Special de Salvatori şi ai Detaşamentului Pieptănari, care au constatat că femeia se află pe pervazul ferestrei de la balcon, în poziţie verticală şi că nu doreşte să comunice motivele pentru care a recurs la această acţiune. 

"În cel mai scurt timp s-au pus în aplicare etapele procedurale, prin constituirea unei echipe mixte, prin prezenţa la caz a negociatorilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi a unui medic psihiatru, pentru evaluarea situaţiei şi adoptarea tacticii de intervenţie" se arată într-un comunicat al ISU Bucureşti.

Întrucât personalul de specialitate a concluzionat că persoana se află într-o stare precară după cele 12 ore de expunere la condiţiile meteo nefavorabile, că sunt semne evidente că nu va coborî din proprie iniţiativă şi că există risc iminent de cădere a acesteia, inspectorul şef al ISU B-IF, în calitate de comandant al intervenţiei, şi-a asumat cu succes răspunderea acţionării de îndată a alpiniştilor, prin utilizarea tehnicii de coborâre în rapel pe faţada blocului. 

ÎPractic, a fost realizată o diversiune pentru a-i oferi victimei o geacă de către un membru al echipei de negociatori, care să-i distragă atenţia pentru scurt timp şi astfel să-i permită pompierului-alpinist aflat în rapel pe exteriorul clădirii să o împingă spre interior.

După întreprinderea activităţilor de evaluare a stării medicale, persoana a fost transportată la Spitalul Clinic de Psihiatrie Obregia.

"Intervenţia de astăzi a fost una atipică, cu un grad ridicat de dificultate, care implică adoptarea de măsuri urgente, în corelare cu celelalte forţe de intervenţie", mai arată ISU Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite