Incendiu în Club Colectiv. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Colectiv, clubul în care zeci de tineri au ars de vii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai mari tragedii din istoria recentă a Bucureştiului s-a petrecut vineri noaptea: Clubul Colectiv a luat foc. Zeci de tineri au murit, iar peste 14o de persoane au suferit arsuri.

Bucureştiul se pregăteşte de câteva zile de petrecere şi o mulţime de baruri şi restaurante celebrează noaptea de Halloween. Printre zecile de evenimente puse la punct pentru aceste zile s-a numărat şi concertul din această noapte din club Colectiv, însă nu a fost un concert dedicat nopţii de Hallowen.

Incendiu Club Colectiv. Concertul, anunţat cu surle şi trâmbiţe

Trupa Goodbey to Gravity a urcat pe scenă pentru a susţine un concert pe care l-au anunţat cu multe săptămâni în urmă pe reţelele de socializare. O mulţime de tineri pasionaşi de muzica pe care o face trupa au venit să ia parte la eveniment şi să se distreze vineri seară, cu atât mai mult cu cât intrarea la eveniment a fost liberă. Trupa Goodbey to Gravity a anunţat concertul din Colectiv printr-o poză pe Facebook chiar din luna septembrie.

image

FOTO Facebook Goodbey to Gravity

Cei care au luat parte la concert nu au intuit nicio clipă că o noapte de distracţie se va transforma într-o noapte de coşmar. Martorii povestesc că imediat după ce trupa a urcat pe scenă a şi început distracţia şi după vreo 30, 40 de minute ar fi avut loc punctul culminat al show-ului organizat de această trupă: "După vreo jumătate de oră au dat cu nişte artificii şi au sărit scântei pe un buret care era pus pe un stâlp. A luat foc şi toată lumea s-a îmbulzit spre ieşire, dar atunci au început să se calce în picioare, să cadă. A fost cumplit, era o nebunie, toată lumea ţipa, se împingea, alerga", a povestit un martor, pentru Adevărul.

image

Clubul înainte de explozie FOTO Facebook Mihaela Toloveanu

Se pare că în momentul în care a sărit scânteia pe buretele din club, pe scenă se mai afla doar solistul trupei, care ar fi lăsat microfonul şi ar fi fugit. În acest moment, nu se ştiu numele celor decedaţi sau răniţi, pentru că majoritatea nu aveau acte de identitate asupra lor.

Cadavrele celor decedaţi, au anunţat autorităţile, au rămas în interiorul clubului, urmând ca aceastea să fie identificate.

Incendiu Club Colectiv. Concert grandios programat pentru mâine

Sâmbătă seară, în clubul care astăzi a ars şi în care au murit zeci de oameni, era programat un concert despre care se spune că ar fi strâns în jur de 700-800 de oameni. 

Pe aceeaşi temă:

Incendiu Club Colectiv. Mărturiile cutremurătoare ale martorilor tragediei: „Cei care cădeau erau călcaţi în picioare“

Incendiu fără precedent în Capitală: cel puţin 27 morţi şi peste 160 de răniţi. A fost activat Codul Roşu de Urgenţă

Incendiu Colectiv. Cine este Alin Anastasescu, acţionarul principal al firmei care deţine Clubul Colectiv

Incendiu în Clubul Colectiv: Cine sunt Goodbye to Gravity, trupa care a concertat în momentul producerii tragediei

Reacţii oficiale după incendiul de la Club Colectiv. Dragnea: „Tineri au plecat să asculte muzică, iar acum nu mai sunt“

Incendiu la Club Colectiv: Parchetul face cercetări pentru ucidere din culpă în cazul tragediei în care au murit 27 de oameni

Incendiu la Club Colectiv. Liste cu răniţii tragediei din Capitală, internaţi la diverse spitale din Bucureşti

Incendiu în Club Colectiv. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Colectiv, clubul în care zeci de tineri au ars de vii

Incendiu în club Colectiv. Tragedia din Capitală a ajuns şi în presa internaţională

Incendiu Club Colectiv. Este nevoie de sânge! Unde puteţi dona chiar acum

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite