Hoţii de fier vechi au fost „luaţi pe sus“ cu excavatorul (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au răscolit comuna Sărulești în căutarea hoţilor de deşeuri fieroase, dar şi a trei urmăriţi general. Romii din Săruleşti au fost luaţi ca din oală de trupele mascaţilor de la DIAS, poliţişti şi jandarmi. Alte percheziţii au avut loc şi în Capitală pentru prinderea unor hoți de comori antice.

O razie organizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, cu sprijinul trupelor DIAS, a făcut din comuna Săruleşti (județul Călărași), aflată la aproximativ 50 de kilometri de București, cel mai bine păzit loc din ţară timp de cîteva ore.

FOTOGRAFII: LUCIAN MUNTEAN

image

Scopul a fost acela de a recupera prejudiciul mai multor furturi, printre care două tone de deşeuri de fier vechi. Poliţiştii au căutat în comuna Săruleşti, locuită în mare proporţie de romi, şi trei urmăriţi general. Aceștia nu au fost prinși. Este vorba despre trei bărbaţi, unul dintre ei acuzat de omor deosebit de grav, toţi membri ai aceleaşi familii.

image

Acţiunea forţelor de ordine a fost una liniştită, iar bocetele şi ameninţările țigăncilor nu au impresionat pe nimeni. „Dacă ne luaţi fierul o să mergem să dăm în cap la lume!”, striga una dintre ele către mascaţi.

Hoţii de fier vechi au fost „luaţi pe sus“ cu excavatorul


Din faţa caselor le-au fost săltate mormanele de deşeuri pentru care nu aveau niciun act de provenienţă şi nici explicaţii concludente. „Nu le-am furat, le-am găsit prin sat şi le-am cumpărat“, a spus Adrian, un tânăr rom, „blindat“ împreună cu familia lui în curtea casei din care i-au fost ridicate mai multe ţevi de irigaţii furate.

Călăraşi: Descinderi în forţă la Săruleşti UPDATE

Racordaţi ilegal la electricitate   

 Astfel, în decurs de câteva ore, au fost efectuate 16 percheziţii în urma cărora s-a reuşit recuperarea a două tone de fier vechi, piese auto şi subansamble, dar şi traverse de cale ferată.

image

Alături de poliţişti, la acţiunea de proporţii au participat şi angajaţi de la Enel, deoarece peste 80% din locuinţele din comună sunt racordate ilegal la reţeaua de energie electrică.

image

„Am reuşit să identificăm 14 familii care erau branşate ilegal la reţeaua Enel şi facem verificări în continuare pentru a-i depista pe toţi care încalcă legea“, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi, Ramona Tudor.

Traficanţi cu bunuri arheologice

Tot în această dimineaţă, au fost organizate alte 28 de perchiziţii în Bucureşti, Hunedoara şi Constanţa. Poliţiştii au urmărit să prindă hoţii din siturile arheologice.

„Au fost vizate societăţile administrate de suspecţii unei grupări infracţionale, care sub diverse participaţii erau implicaţi în activităţi de trafic intern şi internaţional cu bunuri arheologice şi monede antice, sustrase din situri arheologice“, ne-a declarat comisarul-şef din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Vasile Mărginean.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite