Hingherii au exersat pe Brâncoveanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

prezentat şi la proba practică.În curtea adăpostului, la ora 11, viitorii hingheri au fost testaţi la alergare - viteză, prinderea câinilor cerând rapiditate. Problema cea mai mare pentru

prezentat şi la proba practică.
În curtea adăpostului, la ora 11, viitorii hingheri au fost testaţi la alergare - viteză, prinderea câinilor cerând rapiditate. Problema cea mai mare pentru candidaţi a constat în faptul că au fost nevoiţi să captureze şi să vâre în maşină un câine care nu voia să... fugă. Viitorii hingheri au fost ignoraţi de Brâncoveanu, care s-a aşezat în zăpadă şi a început să se scarpine tacticos după ureche. Unul dintre candidaţi s-a înfipt aşa de tare în bietul câine, încât acesta a început să schelălăie de durere, moment în care directoarea Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA), Simona Panaitescu, a început să dea indicaţii: "Prindeţi-l de ceafă, băgaţi mâna sub el şi luaţi-l în braţe". Aşa a şi făcut Viorel Gheorghe, un bărbat de 33 de ani, în speranţa că va fi angajat pe un post de hingher. "Nu l-am agăţat de prima dată cum trebuie. Un câine trebuie luat cu putere, are 20-25 kg. Eu am mai lucrat ca hingher", a spus Viorel Gheorghe, punând primul său eşec pe seama pierderii dexterităţii. Cu o zi în urmă, Viorel dădea lecţii: "Domne', pe câine îl prinzi repede, cu "cuţu-cuţu", mai merge şi la pâine. ţine de talent. Dacă e rău, îl iei cu laţu". Majoritatea candidaţilor au venit la concurs pentru salariul oferit: 390 de lei în mână, la care se adaugă sporuri, astfel că salariul ar putea ajunge şi la 5 milioane de lei.
Prinzătorul trebuie să fie "diplomat", "gingaş" şi "rapid"
Magda Popescu, purtătorul de cuvânt al ASA, a descris cerinţele probei fizice a concursului şi fişa postului de prinzător: "Un prinzător trebuie să aibă viteză, să poate să alerge, să fie diplomat şi să prindă câinele cu gingăşie. Să fim oameni, nu câini". Ideea a fost continuată de directoarea ASA, Simona Panaitescu. Întrebată dacă e greu să lucrezi cu câinii, directoarea a explicat: "E greu să lucrezi cu oamenii… cu câinii e mai simplu!".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite