Haos de nedescris pe străzile din Bucureşti. Cum arată oraşul „colorat“ în roşu aproape în totalitate pe Google Maps

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Febra Sărbătorilor de Iarnă a cuprins întregul Bucureşti şi magazinele sunt pline ochi de oameni care aleargă în stânga şi-n drepta pentru a cumpăra cadoul potrivit pentru cei dragi. Din acest motiv, traficul rutier din Bucureşti este paralizat, iar oamenii stau blocaţi în coloane care se întind pe kilometri întregi.

În ultimele zile, în Bucureşti este o forfotă de nedescris şi cu greu mai poţi să găseşti un loc liniştit sau să vezi pe cineva care nu are în brate un brad sau pungi de cadouri. Chiar şi aşa, cea mai aglomerată zi din ultima săptămână a fost astăzi când tot oraşul a fost paralizat din pricina cadourilor şi cumpărăturilor.

Goana după cadouri

Reporterii „Adevărul“ au făcut un experiment şi au încercat să traverseze oraşului, la prânz, pentru a vedea cât timp pierde un şofer în trafic în asemenea condiţii. În jurul orei 12.00, străzile Capitalei erau ticsite de maşini. Cozile se întindeau pe kilometri întregi şi cu puţin noroc, din loc în loc, şoferii ajungeau să circula cu cel mult 50 de kilometri pe oră.

image

FOTO captură Google Maps, marţi, 22 decembrie, ora 18.00

„Zici că e ora 17.00 şi au plecat acum toţi de la muncă, nu poţi să mergi, mai bine îţi laşi maşina şi o iei pe jos. E terorare cu Crăciunul asta, toţi alergă la cumpărături şi s-a blocat tot traficul“, spune nervos un taximetrist.

image

14 kilometri în două ore

De pe strada Fabrica de Glucoză am mers pe Petricani şi până pe strada Maşina de pâine, aflată la o distanţă de patru kilometri, am făcut cam 40 de minute. Apoi am mers spre Vasile Lascăr – Piaţa Universităţii – strada Viitorului – Eroii Revoluţiei - Şoseaua Giurgiului – strada Luica. De pe Fabrica de Glucoză, prin centrul oraşului, şi până pe strada Luica sunt în jur de 14 kilometri pe care astăzi i-am parcurs în două ore. Traficul rutier a fost înfiorător şi se anunţă la fel şi în zilele următoare în condiţiile în care bucureştenii aleg să plece cu autoturismele personale la cumpărături.

Dacă facem o comparaţie simplă în cele două ore pe care le-am pierdut în traficul din Bucureşti am fi putut să ajungem din Bucureşti la Roma cu avionul sau din Bucureşti în Sinaia cu trenul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite