FOTOGALERIE: 1 Mai în cluburile de fiţă din Capitală. Vezi cum s-au distrat bucureştenii aseară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă litoralul este sufletul petrecerii de 1 Mai, bucureştenii rămaşi pe loc au ştiut şi ei să sărbătorească ziua muncii în fiţe şi cluburi.


De plecarea petrecăreţilor din Bucureşti se întristează cel mai tare taximetriştii. Într-o sâmbătă seara normală, comenzile ar fi curs, iar ei ar fi făcut chiar nazuri în acceptarea unui drum mai scurt de 10 lei. Aseară însă nu au mai refuzat nimic. „E rău rău, toţi sunt plecaţi, abia de pe la 11 seara am început să mai primim comenzi”, se plângea aseară un tânăr şofer. Tot el ştie că unele cluburi s-au închis aseară tocmai pentru că se preconiza lipsa de consumatori. „Au mai rămas câteva deschise, şi alea cam goale dacă mă iau după numărul de maşini din parcare”, şi-a mai dat cu presupusul taximetristul.

image

O masă nu coboară sub 1000 de lei

Socoteala din taxi nu prea s-a potrivit cu cea din faţa clubului BOA, amenajat pe malul Herăstrăului. În general, un club de fiţe îl recunoşti după modelele maşinilor din faţa lui. Ca la o expoziţie auto, lustruite şi fără pic de praf, ultimele tipuri de Audi, Bmw sau Porsche, păzite vigilent de câte un bodygurad. Intrare liberă, mese ocupate. În general, până înspre miezul nopţii, muzica (sau alcoolul) nu-şi face efectul aşa că atitudinea majorităţii este de uşoară blazare. Indiferenţi, verifică mailul de pe telefonul din dotare sau sorb absenţi o gură de whiskey. De menţionat: o masă rezervată ajunge până la 1000 de lei, asta incluzând două sticle de Jack. „Ne adunăm uneori şi câte 30 la o masă, iar atunci preţul creşte”, povesteşte pedagogic Alexandra, de 25 de ani, părăsită de prietenele care au zburat la mare. „A fost o neînţelegere, ele au plecat fără mine, iar eu am rămas în Bucureşti. În place clubul, vin în fiecare weekend aici”, mai spune fata care, surprinzător s-a lăsat abordată destul de uşor.

image

Există însă şi varianta „statului pe uscat” practicată de Adi şi gaşca lui. Nici nu e de mirare, când un pahar de cola sau o bere costă 10 lei, iar băieţii sunt studenţi. Vin însă în club pentru animatoare: corp perfect acoperit răzleţ de bijuterii strălucitoare ori blănuri, coafură înaltă, bronz discret, mişcări preţioase, de felină.”   


 
Fără marea la picioare dar cu bronzul în club

Chiar dacă nu au ajuns la mare, fetele de Bucureşti afişează din plin bronzul de salon. Ţinuta este compusă aproape obligatoriu din fustă scurtă şi tocuri ameţitoare. Părul întins cu placa, neapărat. Băieţii sunt îmbrăcaţi ceva mai lejer, ca într-o zi de vară în parc: jeanşi şi tricou. Mai sobri sunt doar bodyguarzii la costum cu aerul de parcă ar urmări împiedicarea producerii unui atentat.

image
image

Natalia Mateuţ a petrecut în Club BOA. Foto: Silviu Brumă

În BOA, 1 Mai nu e chiar un motiv de distracţie, iar muzica nu poate instiga la mai mult decât un bâţâit de picior şi o mişcare ritmică a capului. Doar pe alocuri, fetele dansează ceva mai energic.

Bellagio, tricolor şi cravata roşie de pioner

image
image

O oră mai târziu, Bellagio. Clubul, înscris şi el în cele de top ale Capitalei, s-a pregătit ceva mai bine să sărbătorească ziua muncii. A fost decorat cu tricolorul, pe pereţi tronează stema „Republicii Socialiste Bellagio”, iar oaspătăriţele poartă cravata roşie de pioner. Şi animatoarele sunt costumate tot în roşu. Cea mai nouă fiţă a clubului este ţigara electronică şi ochelarii transparenţi supradimensionaţi. Ataşaţi, firesc, la o coafură masculină cu ţepi şi cercel strălucitor.  


Tinerii nu au căutat în ziua de 1 Mai un motiv de petrecere, a fost mai degrabă o seară obişnuită de distracţie. Au lipsit vedetele mondene care, în mod normal fac deliciul audienţei.








 

image
image
image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite