FOTO VIDEO Locuitorii din Sectorul 3 strigă pentru „salvarea“ Parcul IOR: „Vrem parc, nu betoane!“

FOTO VIDEO Locuitorii din
Sectorul 3 strigă pentru „salvarea“ Parcul IOR: „Vrem parc, nu betoane!“

Oamenii au ieşit să protesteze pentru a-i convinge pe cei din primărie să renunţe la betoanarea parcului FOTO Facebook Prietenii Parcului IOR

Peste o sută de oameni au ieşti în Parcul Titan, fostul IOR, pentru a protesta vizavi de hotărârea Primăriei Sectorului 3 de a construi o sală de spectacole în parc, deşi recent reprezentanţii primăriei au anunţat că s-ar fi renunţat la realizarea sălii. Pentru a fi siguri că sala nu va distruge spaţiul verde din parc, oamenii cer o hotărâre de consiliu care să dovedească faptul că s-a renunţat la proiect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste o sută de bucureşteni care locuiesc în sectorul 3 al Capitalei au ieşit în Parcul Titan, în zona dealului poreclit „Derdeluş“, pentru a protesta faţă de o decizie pe care Primăria Sectorului 3, condusă de social-democratul Robert Negoiţa, o anunţa în urmă cu mai multe săptămâni. Concret, reprezentanţii primăriei spuneau că vor să construiască o sală de spectacole în Parcul Titan, sper nemulţumirea celor care locuiesc în apropiere. 


La protest au ieşti şi mai mulţi copii FOTO Facebook Prietenii Parcului IOR

După mai multe proteste ale celor care locuiesc în sectorul 3, primăria a anunţat că s-a retras din proiect Compania Naţională de Investiţii, însă cei care locuiesc în apropierea parcului susţin că vor o hotărâre de consiliu care să ateste faptul că sala nu o să mai apară pe spaţiul verde. Aşadar, astăzi au ieşit înarmaţi cu bannere pentru a atrage atenţia primarului Robert Negoiţă cu privire la nemulţumirile pe care le au vizavi de acest proiect. Protestatarii au pancarte pe care scrie: „Vrem parc, nu betoane!“ sau „Agenda cetăţeanului: Parc, nu betoane!“.

Manifestanţii au bannere prin care susţin păstrarea parcului verde FOTO Facebook Prietenii Parcului IOR

Cum ar fi trebuit să arate sala de spectacole

Sală de spectacole gândită de primăriei ar fi trebuit să aibă  o capacitate de 1.200 de locuri, fiind dedicată evenimentelor culturale. Noua construcţie, potrivit proiectului, s-ar fi întins pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi şi ar fi trebuit să aibă  parter şi alte două etaje, urmând să fie construită pe spaţiul verde, chiar la intrarea în Parcul Titan, lângă Liceul „Dante Aligheri“, spre disperarea celor care locuiesc în zonă.
 
 
Pentru realizarea sălii era necesară o investiţie de peste zece milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 90% de Compania Naţională de Investiţii, restul banilor venind de la bugetul local. Însă, în urmă cu doar câteva zile, primăria a anunţat că finanţatorul priincipal s-a retras din proiect. 
 
 
citeste totul despre: