FOTO Parcul Drumul Taberei, după inaugurare: pasarelă pietonală, ansambluri de joacă pentru copii şi coşuri de gunoi cu patru compartimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările în Parcul Drumul Taberei continuă conform graficului, după cum susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 6. După ce lucrările din parc vor fi terminate, reprezentanţii autorităţii locale susţin că zona nou amenajată va fi una modernă, dotată cu ansambluri de joacă pentru copii şi coşuri de gunoi cu patru compartimente.

Locurile de joacă pentru copii au  fost finalizate, anunţă reprezentanţii Primăriei Sectorului 6. Spaţiile de recreere destinate celor mici nu se limitează la obişnuitele leagăne şi balansoare, ci presupun şi ansambluri de joacă de tipul căsuţelor, turnurilor, labirinturilor, care au un rol important în dezvoltarea abilităţilor şi deprinderilor copiilor. În imediata vecinătate a locurilor de joacă vor putea fi găsite atât cişmele cu apă potabilă şi toalete ecologice, cât şi locuri de odihnă pentru însoţitorii celor mici. Locurile de joacă sunt împrejmuite cu gard din lemn finisat rotund.

Pasarela, aproape gata

Pasarela belvedere a fost finalizată în procent de 90%. În perioada următoare va fi montată balustrada de sticlă. Pasarela preia vizitatorul de pe aleea principală şi urcă cu o pantă de maxim 8% până la o înălţime de şase metri deasupra solului, oferind o imagine panoramică asupra parcului. Continuând pe traseul pasarelei, pietonul revine la nivelul solului şi este din nou preluat de aleea principala. Pasarela este metalică, iar pardoseala de uzură este din material compozit  lemn-plastic (WPC), montat cu spaţiu între elemente pentru scurgerea directă a apei provenite din precipitaţii.

În ceea ce priveşte amenajarea terenului, au fost curăţate resturile şi gunoaiele, solul a fost pregătit prin scarificare, execuţie arătură, execuţie discuire, greblare, adaos de sol fertil, îmbunătăţit cu îngrăşământ natural de circa zece centimetri pe întreaga suprafaţă. Plantarea gazonului continuă, pe măsura ce tot mai multe zone din parc sunt finalizate.

Coşuri de gunoi cu patru compartimente

Fântâna existentă în mijlocul lacului se află în curs de reamenajare. Se lucrează pentru realizarea unei instalaţii noi pentru un jet de apă cu înălţimea de 20 de metri şi un iluminat arhitectural corespunzător.

Zona rezervată concertelor este alcătuită din scena pentru spectacole şi evenimente şi este aproape finalizată. Scena este amplasată în perimetrul lacului existent prin tunarea unei plăci cu parapet din beton amprentat, ce se îmbracă în deck din lemn pentru exterior.

Coşurile de gunoi cu finisaj în lemn vor avea o particularitate ce va fi în concordanţă cu protecţia şi îmbunătăţirea mediului înconjurator deoarece vor avea patru compartimente: pentru sticlă, plastic, hârtie şi biodegradabil. 
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite