FOTO Gropile din Sectorul 6 al Capitalei, vopsite cu chipul primarului. De ce a fost pictat Rareş Mănescu în jurul găurilor din asfalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi că partea carosabilă din sectorul 6 al Capitalei este plină de găuri, doi bucureşteni, Alex Bobeş şi Leon Adama, au decis să atragă atenţia autorităţilor pictând în jurul acestora chipul edilului Rareş Mănescu.

Alex Bobeş, fondatorul serviciului destinat cazurilor sociale „Taxi Gratis“, alături de artistul Leon Adama au decis să atragă atenţia Primăriei Sectorului 6 cu privire la starea jalnică în care se află partea carosabilă. Aceştia au desenat, vineri noapte, chipul primarului sectorului 6, Rareş Mănescu, în jurul gropilor nereparate din asfalt. Desenele au apărut în trei zone din sectorul 6: Podul Grant, Bulevardul Iuliu Maniu numărul 160 şi pe Aleea Istru numărul 2.

„O soluţie forţată“

Alex Bobeş a povestit, pentru „Adevărul“, că a decis să „înfrumuseţeze“ gropile din sector şi, totodată, să atragă atenţia autorităţilor, pentru că aici se găsesc numeroase probleme legate de infrastructura rutieră. „Am căutat o soluţie forţată pentru a obliga oficialităţile să facă ceva. Ne-am săturat să ne punem în pericol vieţile, atât ale noastre, cât mai ales ale celor din jur, călcând în gropi, ocolind crăpături imense, încălecând borduri peste care nu putem trece“, explică Alex Bobeş.

image

Această groapă a fost decorată cu chipul primarului FOTO Facebook Taxi Gratis

Totodată, bărbatul spune că aşteaptă să vadă ce urmează să se întâmple cu aceste desene, dar şi care vor fi măsurile luate de autorităţi în urma iniţiativei lor. „Este vorba despre asocierea primarului cu aceste gropi. Rămâne de văzut ce va face Primăria. Există două variante: să nu facă nimic sau să rezolve problema“, mai spune Bobeş.

image

Mesajul de sub desene este „Fapte, nu vorbe“ FOTO Marian Iliescu

Şi cei care locuiesc în zonele în care au apărut desenele din jurul gropilor susţin că sunt nemulţumiţi de modul în care arată străzile din sector. „Foarte bine că le-au desenat, poate aşa ajunge şi la urechile celor care ar trebui să le repare, că străzile sunt pline de gropi“, susţine un bărbat care locuieşte pe Aleea Istru.

Desene pentru toate sectoarele

Alex Bobeş spune că nu se opreşte aici şi că va încerca să-şi extindă ideea şi în alte sectoare, acolo unde asfaltul deteriorat nu a fost reparat. „Plătim taxe, impozite, accize. Vrem fapte, nu vorbe! Vor urma şi alte sectoare în care sunt probleme“, precizează Bobeş.

image

Şoferii ocolesc gropile neasfaltate din partea carosabilă FOTO Marian Iliescu

În replică, reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 susţin că nu au avut timp să discute despre o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme. „Nu am avut timp să luăm o măsură administrativă, dar ce putem face este să asfaltăm aceste gropi“, a declarat Tudor Turcu, consilierul primarului Rareş Mănescu.

Metodă rusească aplicată de români

Această metodă prin care oamenii vor să atragă atenţia autorităţilor cu privire la gropile neasfaltate vine din Rusia, acolo unde, în vara anului trecut, sătui de gropile numeroase dintr-un orăşel rusesc şi de indolenţa politicienilor, administratorii site-ului www.ura.ru au decis să le dea o lecţie politicienilor responsabili cu asfaltarea. Astfel, aceştia au desenat în jurul gropilor feţele a trei oficiali din oraş care ar fi trebuit să se asigure că asfaltul de pe partea carosabilă se află în perfectă stare. La scurt timp, gropile au fost astupate.

Citeşte şi:

FOTO Parcul Drumul Taberei, după inaugurare: pasarelă pietonală, ansambluri de joacă pentru copii şi coşuri de gunoi cu patru compartimente

Piaţa Charles de Gaulle, un asfalt de milioane. Primăria plăteşte un sfert de milion de euro ca să scoată piatra cubică pe care a acoperit-o cu asfalt acum 4 ani

Administraţia Străzilor plăteşte 700.000 de euro pentru sfaturi

Încep lucrările de reabilitare în zona Pieţei Charles de Gaulle

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite