FOTO Bătaia cu flori, atracţia principală la Zilele Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oameni pe picioroange au împărţit flori pentru a-i aproviziona” pe vizitatori pentru bătaia cu flori din Herăstrau FOTO: Mihaela Cojocariu
Oameni pe picioroange au împărţit flori pentru a-i aproviziona” pe vizitatori pentru bătaia cu flori din Herăstrau FOTO: Mihaela Cojocariu

Bătaia cu flori din Parcul Herăstrău a fost principalul punct de atracţie al Zilelor Bucureştiului. Domniţe şi domni, îmbrăcaţi în costume tradiţionale ale tuturor etniilor din Capitală, au împărţit flori celor prezenţi în parc, fie că participau la bătaie, fie că nu.

Capitala aniversează anul acesta 553 de ani de la prima atestare documentară. Evenimentele culturale ce au avut loc cu acest prilej s-au desfăşurat în Centrul Vechi, dar cele mai importante manifestaţii au avut loc în Parcul Herăstrău.

Bucureştenii, dar şi turiştii veniţi în Capitală în această perioadă, au avut parte de multe surprize oferite de organizatori. Dacă în Centrul Vechi a fost organizat un festival de folk, în parcul Herăstrău oamenii s-au bucurat de multe reprezentanţii de teatru, plimbări cu trăsura, o paradă a costumelor de epocă, reprezentanţii ale mai multor fanfare din România dar şi o bătaie cu flori.

Parcul a fost „utilat“ cu zeci de căsuţe din lemn de unde puteau fi achiziţionate sau doar admirate costume tradiţionale româneşti, dulciuri, sculpturi în lemn, iar într-un spirit mai comercial chiar şi ouă încondeiate. Puţini au fost însă cei care au achiziţionat aceste obiecte, preţul acestora fiind unul destul de piperat pentru buzunarele românilor de rând. 

„Aş fi vrut să-i cumpăr fetiţei mele o ie, însă 300 de lei mi se pare mult prea scump. Nu ştiu de ce în alte zone ale ţării costă mai puţin, iar în Bucureşti aproape că triplează preţul. Păcat, vor rămâne cu ele pe tejghea“, a declarat o vizitatoare.

La târg s-au putut găsi şi costume tradiţionale ale romilor, păpuşi făcute din lemn, dar şi diverse obiecte pentru gospodărie făcute din papură sau sculptate în lemn.

Statuile vivante au fost prezente în parc pe întreaga durată a evenimentului. Şi cei mici, şi cei mari au fost bucuroşi şi s-au pozat cu acestea. „Este foarte interesant. Iniţial am crezut că sunt statui adevărate, dar abia apoi mi-am dat seama că sunt oameni. Ce fac ei aici e demn de respect din partea noastră“, a declarat un turist venit din Anglia.

Spre sfârşitul serii, oamenii au dansat pe muzica interpretată de fanfarele din Herăstrău. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite