FOTO Cum va arăta Catedrala Neamului după finalizarea lucrărilor. BOR a publicat machete cu interiorul celui mai mare lăcaş de cult din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Catedrala Mântuirii Neamului
FOTO Catedrala Mântuirii Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului se înalţă pe zi ce trece şi recent au fost făcute publice şi machetele care arată cum va fi interiorul lăcaşului de cult după finalizarea lucrărilor.

Recent, pe site-ul dedicat Catedralei Mântuirii Neamului au apărut şi primele machete cu interiorul lăcaşului de cult. 

Imediat după finalizarea lucrărilor, catedrala va fi una impresionantă, iar încăperile lăcaşului de cult vor semăna foarte mult cu cele pe care le vedem în marile catedrale ale Europei. 

Vă prezentăm mai jos machetele publicate de reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române.

catedrala machete
catedrala machete
catedrala machete
catedrala machete

BOR: Costurile de la prima etapă au scăzut

În ceea ce priveşte prima etapă a lucrărilor, cele care au vizat realizarea infrastructurii, acestea s-au încheiat în primăvara anului 2013.

„Termenul de finalizare pentru infrastructură a fost 2013, aşa cum s-a şi întâmplat în luna aprilie. Cei care au realizat infrastructura Catedralei şi-au încheiat mandatul, iar noul constructor estimează terminarea lucrărilor la suprastructură până la începutul anului 2016, având în vedere complexitatea lucrării. Sunt câteva sute de muncitori care lucrează susţinut având în vedere şi vremea foarte bună“, preciza Constantin Stoica, fostul purtătorul de cuvânt al Patriarhiei în primăvara anului 2014.

image

Costurile pentru realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, într-o primă fază, au fost estimate la 100 de milioane de euro, dar după realizarea infrastructurii Catedralei acestea au scăzut cu 20% pentru că materialele de construcţii s-au ieftinit datorită crizei, potrivit lui Constantin Stoica.

Pe aceeaşi temă:

Cât a costat Catedrala Mântuirii Neamului şi de unde vin banii pentru lucrări

FOTO Catedrala Neamului este mai aproape de finalizare: structura de rezistenţă, gata la sfârşitul lui aprilie. Imagini din interior

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite