FOTO În jur de 4.000 de oameni au mărşăluit pentru unirea cu Basarabia: „Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 4.000 de oameni au mărşăluit prin Capitală pentru a cere încă o dată unirea cu Basarabia. Evenimentul a început în apropierea Muzeului Ţăranului Român şi s-a încheiat în Centrul Vechi al Capitalei.

Mii de oameni înarmaţi cu steaguri tricolore au cerut în stradă, din nou, unirea cu Basarabia, în cadrul unui marş organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012. Cei mai mulţi participanţi au venit cu tricouri pe care au fost scrise mesaje pro unire. Printre cei care au mărşălui s-a aflat şi Ilie Năstase, care a preferat doar să margă cu mulţumea fără să scandeze.

basarabia foto marian iliescu

Manifestanţii au trecut prin Piaţa Victoriei FOTO Marian Iliescu

În jurul orei 14.30, copii, bătrâni şi tineri îmbrăcaţi cu tricouri pe care scria „Basarabia este pământ românesc“ au pornit într-un marş organizat pe străzile principale ale Bucureştiului. În fruntea mulţimii, peste zece tineri vopsiţi pe faţă duceau un banner enorm pe care stătea scris „Noi am ales deja“. 

basarabia foto marian iliescu

Manifestanţii au purtat bentiţe, brăţări şi alte accesorii în culorile drapelului naţional FOTO Marian Iliescu

Pe tot parcursul manifestaţiei, oamenii care au ieşit în stradă au strigat cât au putut de tare „Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti“, „România“ şi „Basarabia, Basarabia“, iar oamenii care stăteau la balcoanele clădirii pe lângă care trecea cordonul de oameni se alăturau şi strigau pentru unire. 

basarabia foto marian iliescu

În faţa mulţimii au fost câţiva tineri care au purtat un banner FOTO Marian Iliescu

„Astăzi, românii şi-au formulat încă o dată obiectivul strategic:reîntregirea naţională. Noi o vrem, basarabenii o vor, dovadă şi prezenţa a peste 1.000 de tineri veniţi de peste Prut prin mijloace proprii la marş. S-a profilat un consens şi un deziderat similar şi în rândul clasei politice din România şi Republica Moldăva, aşteptăm ca de la vorbe politicienii să treacă la fapte şi să reuşim ceea ce ne propunem pentru bunăstarea populaţiei de pe ambele maluri ale Prutului“, a precizat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

S-a cântat imnul în stradă

La marş au luat parte oameni de toate vârstele vopsiţi pe obraji şi accesorizaţi cu panglici tricolore agăţate de haine sau în păr. În momentul în care mulţimea a ajuns pe Calea Victoriei a început şi cel mai special moment el evenimentului, după cum au declarat unii: intonarea imnului României. După câteva minute bune de fredonat, protestatarii au început să aplaude şi să scandeze numele ţării noastre, după care au continuat să mărşăluiască. Manifestaţia s-a încheiat fără incidente. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite