„Flamenco în stare pură“, diseară, la sala ArCuB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi începe ediţia a II-a Festivalului de flamenco clasic şi noile genuri care-i aduce pe scena sălii bucureştene pe Jesús Chozas, Rafael Andújar, Juan Manuel Carrillo şi pe Ana Alonso Ferrero.

Această a doua ediţie a festivalului, eveniment susţinut de Ambasada Spaniei în România şi de Institutul Cervantes din Bucureşti, este dedicată tradiţiei şi actualităţii artei flamenco.

În perioada 4 februarie – 8 martie 2011, în mai multe spaţii culturale ale Capitalei se vor desfăşura concertele incluse în programul festivalului. Primul eveniment al acestei ediţii, ce se desfăşoară diseară, de la ora 19.30, este un „tablao de flamenco“ ce propune figuri clasice şi tinere talente: cantaor Jesús Chozas, chitaristul Rafael Andújar, bailaor-ul Juan Manuel Carrillo şi bailaora Ana Alonso vor prezenta colajul „Flamenco en estado puro“.

Spectacole similare sunt programate şi mâine şi poimâine, tot de la ora 19.30 la Sala ArCuB de pe str Batiştei nr. 14. Cei patru artişti sunt extrem de populari în ţara natală, Spania. Rafael Fernández Andújar, chitarist, a câştigat numeroase premii în cadrul unor renumite concursuri de profil, între care  „Cante de las Minas de la Unión“ şi „Jerez de la Frontera“, precum şi „Menţiunea de Onoare a Premiului Córdoba“. Jesús Matías Solano este cantaor de flamenco şi este cunoscut publicului sub numele artistic de „Jesús Chozas“. El şi-a început cariera la vârsta de 14 ani, la Teatro Madrid şi de atunci cântă, peste tot în lume, poveştile de dragoste pe ritm iberic.

Juan Manuel Carrillo Prieto - „Juanma“ cum este poreclit -  a studiat dans spaniol şi balet clasic la Conservatorul de Dans „Don Luis del Río“ din Córdoba. În prezent este profesor la Conservatorul de Dans din Madrid. Nu în ultimul rând, Ana Alonso Ferrero,  dansatoare de flamenco şi dans clasic spaniol, participă la turneele celor trei cântăreţi ca artistă invitată.

Pentru fanii muzicii greceşti, diseară, de la miezul nopţii, în club Kanto este Buzuki Nights. Tot mâine seară, dar de la ora 22.00, te poţi distra la African Party  în  Club Malibu. Duminică, de la ora 21.00, la Palatul Ghika poţi participa la un inedit Concert de tango argentinian.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite