Firea: Primăria Capitalei va reabilita 23 de clădiri cu risc seismic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Capitalei a informat că în acest an vor fi reabilitate şi consolidate 23 de clădiri cu risc seismic, în primăvară urmând să demareze şi un alt program prin care se vor pune în siguranţă alte 100 de clădiri aflate în diferite stadii de degradare.

 „În bugetul de anul acesta am alocat 10 milioane de euro pentru acţiuni de reabilitare şi consolidare a clădirilor cu risc seismic. În mai puţin de un an am făcut toate demersurile necesare pentru începerea acţiunilor de reabilitare şi consolidare la 23 de clădiri”, a declarat, într-un comunicat, Gabriela Firea.

Cele 10 milioane de euro vor fi folosite şi pentru continuarea lucrărilor la imobilele aflate în execuţie, pentru lucrările la alte 29  de imobile care vor intra în execuţie în perioada următoare, dar şi pentru proiectele tehnice pentru alte 29 de clădiri şi expertizarea altor 24.

În prezent sunt deschise şantiere la cinci clădiri, patru pe str. Blănari şi unul pe str. Franceză. Alte trei imobile au fost preluate de la AFI pentru reabilitare şi consolidare, respectiv de pe str. Biserica Enei şi str. Spătarului 36 – ai căror locatari vor fi mutaţi până la finalizarea lucrăprilor -, o clădire de pe str. Ştirbei Vodă.

Un alt program care va demara în această primavară este cel prin care se vor pune în siguranţă alte 100 de clădiri aflate în diverse stadii de degradare. 

Este vorba despre acele clădiri ale căror elemente reprezintă un pericol pentru trecători (balcoane, elemente ornamentale, tencuială, acoperiş etc). După punerea în siguranţă, urmează realizarea expertizelor şi a proiectelor de consolidare.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite