Fii vizibil în trafic ! Siguranţă rutieră pentru biciclişti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reflectorizante pentru biciclete
Reflectorizante pentru biciclete

Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR.ro), BicicletaPegas.ro şi BikeCentral.ro, în parteneriat cu voluntarii Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti (CBB) iniţiază o campanie de siguranţă rutieră pentru biciclişti.

 În săptămâna 6 - 12 august 2013, bicicliştii vor fi invitaţi să verifice împreună cu voluntarii CBB dacă bicicletele lor au toate dotările cerute de legislaţia rutieră. Asociaţia OPTAR va pune gratuit la dispoziţia bicicliştilor câte un reflectorizant alb şi unul roşu pentru a fi lipite pe biciclete. Pentru roţi, se poate alege dintre un set de materiale reflectorizante portocalii sau unul de catadioptri.

 În cadrul campaniei, BikeCentral.ro şi BicicletaPegas.ro vor avea oferte speciale la achiziţionarea seturilor de lumini şi a soneriilor.

Dotarea bicicletelor nu este doar o obligativitate legală, fiind înainte de toate o măsură responsabilă de siguranţă în trafic a bicicliştilor, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic.

 Organizatorii sunt pregătiţi pentru a dota 500 de biciclete cu elemente reflectorizante, lumini şi sonerii. Pentru o bună organizare, pe reţeaua de socializare Facebook se realizează un sondaj de opinie pentru a identifica interesul bicicliştilor pentru un anumit tip de produse. Scopul sondajului este de a se lua în timp util măsuri de suplimentare a produselor, în funcţie de cerere. Foarte importanţi în organizarea întregii acţiuni vor fi voluntarii Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti.

Detaliile complete despre eveniment (loc de desfăşurare, oferta pentru lumini şi sonerii etc) vor fi anunţate până pe 2 august. Întalnirile cu bicicliştii vor fi programate de la ora 18.30 urmând sa anunţăm durata lor în funcţie de numărul persoanelor interesate să participe.

Marian Ivan
membru fondator al OPTAR

——————————–

Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.
Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.
Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !
Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

————————————–

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite