Fetele au fost scoase la cadril la Balul vienez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La petrecerea de la Palatul Parlamentului s-au strâns aproximativ 15.000 de euro. Cei 800 de participanţi au dansat valsuri şi au avut parte de o lecţie de cadril, distrându-se grozav.

Începând cu ora 19.30, domnii îmbrăcaţi în smoching sau frac, unii cu medalii pe piept, şi-au făcut intrarea la braţ cu doamne în rochii de seară fastuoase, cele mai multe negre şi din tafta sau voal, în sălile Unirii şi Take Ionescu. Invitaţii la bal au fost întâmpinaţi de amfitrionii Horia Brenciu şi Raluca Fişer.

Seara a debutat cu discursul lui Igael Porecki, general manager JW Marriott, organizatorul evenimentului, şi cu cel al ambasadorului Austriei la Bucureşti, Martin Eichtinger.

Horia Brenciu, duet cu o puştoaică de 11 ani
 
Ca la fiecare ediţie, mai multe fetiţe de la şcoala de balet a Operei Naţionale Bucureşti au prezentat un fragment din spectacolul „Lacul lebedelor“. Momentul a fost emoţionant, micuţele balerine de 7 - 8 ani, coordonate de profesoara Magdalena Rovinescu, impresionând prin ţinută, flexibilitate şi fineţea mişcărilor.

Mai târziu, Horia Brenciu şi tânăra cântăreaţă Adina Răducan, de 11 ani, participantă la ediţia din acest an a concursului Eurovision Junior, au cântat în duet „Beauty and the Beast“, „Cose della vita“ şi „New York, New York“.

40 de perechi şi-au făcut intrarea în societate

Petrecerea a continuat cu tradiţionala defilare a celor 40 de cupluri de debutanţi - dansatori şi cursanţi de la Şcoala de dans „Pas în doi“. Băieţii, în costume cu mănuşi albe, şi-au condus partenerele îmbrăcate în rochii albe sidefii şi cu trandafiri albi în mână. Câteva perechi de dansatori mai tineri, au valsat pe „Dunărea albastră“, iar oaspeţii de la Palatul Parlamentului au fost chemaţi pe ring cu formula „Alles Walzer“.

Au încurcat paşii la cadril

Timp de o oră s-a dansat pe ritmuri de vals şi polcă, interpretate de Schonbrunner Schlossorchester. Cei prezenţi s-au amuzat învăţând să danseze cadril de la Martin Grund, directorul artistic al acestei ediţii a balului. Profesorul şi-a aşezat elevii în patru şiruri, aliniate de-a lungul sălii, două câte două faţă în faţă, urmărind indicaţiile şi demonstraţia sa. Exerciţiul a durat o jumătate de oră, rezultatul fiind un cadril executat haotic de zecile de perechi, care s-au distrat copios.

Programul nopţii de bal a continuat cu interpretarea unor arii de operetă de către doi cântăreţi austrieci şi cu muzică de dans asigurată de Schonbrunner Schlossorchester şi de Horia Brenciu şi formaţia sa. Anul acesta, organizatorii au vândut aproximativ 800 de bilete, preţul unui bilet fiind de 900 de lei. O parte din fondurile strânse, circa 15.000 de euro, sunt donate către United Way România, afiliată United Way Worldwide, o fundaţie al cărei scop este să îmbunătăţească viaţa comunităţii, prin donaţii individuale, corporatiste şi prin voluntariat.

Meniu de bal

Meniul a fost alcătuit din patru feluri: Ouverture - somon afumat cu caviar Beluga în aspic de şampanie; Madame Butterfly - homar cu mascarpone, coquilles St. Jacques, medalion de ton cu verdeaţă şi caviar Keta; The Flying Dutchman - file de viţel, ficat de raţă cu sos de ciuperci, cartofi William şi legume proaspete; Symphony of Sweet Temptations - prăjitură cu măr, tort Sacher şi tort Linzer.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite