Cele mai dorite prostituate: „Femeia în roşu“ şi Miţa Biciclista, reginele sexului din vremurile trecute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre românce s-a spus întotdeauna că sunt unele dintre cele mai frumoase femei din lume, iar în urmă cu zeci, chiar sute de ani, în fiecare oraş al ţării exista o celebră prostituată. Fie că era vorba despre o femeie dispusă să se vândă ieftin, fie că era vorba despre o prostituată de lux, în fiecare zonă a României se găsea o „regină a plăcerilor interzise“.

În fruntea listei femeilor care vânau bărbaţi cu bani, în Bucureşti se afla Miţa Bicilista. Despre ea se spune că a fost prima femeie din oraş care a mers pe bicicletă. A stârnit de-a lungul vremii o mulţime de controverse pentru că nu se încadra în tiparele vremii. Era foarte frumoasă şi profita din plin de calităţile pe care le avea. Locuia în zona centrală a Capitalei şi, povestesc istoricii, avea doar câţiva clienţi în fiecare zi. Deşi erau puţini, erau înstăriţi şi îi satisfăceau toate plăcerile materiale. 

„Era o demimondenă, mă rog, hai să-i spunem în mod vulgar, o curvă de mare lux. Lucru rar la vremea aceea, în anii ‘20, făcea ciclism prin Bucureşti pentru a-şi menţine silueta. Făcuse avere şi una din casele ei era cea în care am locuit noi”, povesteşte istoricul Neagu Djuvara, în cartea „Un secol cu Neagu Djuvara”.
image

Casa în care a trăit Miţa Biciclista din Bucureşti

Blonda de o frumuseţe rară

În perioada interbelică, una dintre cele mai cunoscute prostituate din România a trăit în Cluj. Aceasta era fiica unui ministru rus, fiind o blondă de o frumuseţe cum rar se întâlnea. Pentru că soţul ei nu îi mai putea asigura luxul cu care era obişnuită, cei doi s-au despărţit, iar tânără s-a transformat într-o damă de lux extrem de căutată, potrivit jurnaliştilor de la fostul ziar Clujeanul

„Femeia în roşu”, iubita celebrul gangster John Dillinger

Se spune că una din cele mai cunoscute prostituate din Banat era Ana Persida-Cumpănaş, poreclită şi „Femeia în roşu”. Aceasta a fost iubita celebrului gangster John Dillinger. În cele din urmă, aceasta a fost părăsită de „inamicul nr.1 al Americii”, moment în care a decis să facă un pact cu cei de la FBI.

Ana Cumpănaş s-a îmbrăcat în roşu pentru a fi văzută mai uşor de agenţii FBI, imediat după ce a ieşit de la filmul la braţul lui Dillinger. La semnalul ei, poliţiştii l-au ucis pe celebrul gangster. A fost expulzată din SUA, iar în 1947 a fost găsită moartă în condiţii suspecte.  

„La noi la Brăila, la tanti Elvira“

Bordelul lui tanti Elvira se afla în port, însă odată cu trecerea timpului acesta a fost demolat. În perioada interbelică, în Brăila erau în jur de 80 de bordeluri, printre care şi cel deţinut de Elvira, o matroană devenită celebră.

curve br

Prostituată din Brăila 

„Paşa“, „Sonia“, „Chiva“ sau „Rozmănica“, acestea erau câteva dintre pseudonimele celor mai cunoscute prostituate din Brăila. Cei mai în vârstă brăileni îşi amintesc şi cântece făcute pe marginea poveştilor auzite din bordeluri. 

„La noi la Brăila, la tanti Elvira, uşor se câştigă lira. Să dai miarul, deschizi buzunarul, aşa e la noi la Brăila. Femeia munceşte, bărbatul plăteşte, aşa e la noi la Brăila”, aşa sunau versurile unei melodii, după cum povestea o brăileancă în vârstă de 87 de ani, în urmă cu doi ani.

Pe aceeaşi temă:

Crucea de Piatră, cartierul sexului din Bucureştiul de altădată. Povestea prostituatelor de mahala care se culcau cu zeci de bărbaţi în fiecare zi

Prostituatele din vechiul târg al Focşaniului aduceau venituri Primăriei

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite