Patru familii aruncate în stradă, în sectorul 4. Circa 30 de persoane au protestat în faţa Primăriei Sectorului 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru familii au fost evacuate luni după-amiază, după ce proprietarul de drept al clădirii de pe Bulevardul Regina Maria şi-a revendicat imobilul. Oamenii au fost executaţi siliţi de executorul judecătoresc, aceştia având, în acest moment, agoniseala de o viaţă în stradă. Fără un acoperiş deasupra capului sunt şi doi copii, şi doi pensionari bolnavi. Circa 30 de persoane au protestat în faţa Primăriei Sectorului 4.

Retrocedările făcute de Primăria Capitalei sunt motiv de necaz pentru familiie nevoiaşe care locuiesc în clădirile vechi din oraş. În timp ce oamenii se plâng că rămân pe stradă din cauza nepăsării autorităţilor şi cer primarilor de sector să le fie rezolvate problemele, edilii spun că nu este de competenţa lor să le rezolve problemele. 

O astfel de evacuare a avut loc luni dimineaţă, oamenii fiind scoşi dintr-o casă veche de pe Bulevardul Regina Maria, numărul 23, din sectorul 4. Potrivit unui reprezentant al comunităţii din cartierul Uranus (unde au avut loc evacuări similare la începutul anului şi care s-a solidarizat cu cele patru familii), David Schwartz, este vorba despre nişte familii nevoiaşe care locuiau în clădire de peste 20 de ani, fiind chiriaşi la stat.

„Primăria le-a oferit nişte spălătorii mici din blocurile de nefamilişti de prin ghetourile IMGB. Ne-am solidarizat cu aceşti oameni pentru că ştim exact prin ce trec. Am fost implicaţi în evacuări similare în Sectorul 5, din zona Uranus. Nu credem că este normal ca nişte copii să crească în astfel de condiţii. Este un cartier rău famat, cunoscut pentru criminalitate şi pentru droguri, nu este o soluţie“, a declarat David Schwartz pentru adevarul.ro.

Potrivit acestuia, două persoane au intrat în audienţă la primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pentru a găsi totuşi o soluţie.

Piedone: „Proprietarul nu a avut un dialog cu ei“

Primarul Sectorului 4 susţine că retrocedarea caselor câştigate de moştenitorii de drept în instanţă nu ţine de primăriile de sector, edilii locali fiind nişte simpli executanţi ai deciziilor date de Primăria Capitalei. 

„Primăriile de sector nu au atribuţii imobiliare. Nu există un fond imobiliar al fiecărui sector pentru retrocedările făcute de Primăria Capitalei. Noi nu suntem decât nişte curieri. Le primim dosarele sociale, de tineri căsătoriţi, de oameni bătrâni şi le trimitem la Fondul Imobiliar al Primăriei Capitalei“, a declarat primarul Piedone, pentru adevarul.ro. Potrivit edilului, există în acest moment circa 6.000 de astfel de dosare depuse de cetăţenii de pe raza sectorului. 

Primarul Piedone a oferit celor patru familii ultimele trei garsoniere, păstrate pentru cazuri de urgenţă, dar acestea nu sunt suficiente pentru nevoile oamenilor. „Din păcate nu avem ce ne trebuie, nu avem destule locuinţe de câte am avea nevoie. Le-am oferit trei garsoniere de 12 metri pătraţi de pe Aleea Nehoiu, dar ei sunt patru familii, unele chiar şi cu cinci, şase membri. Au refuzat“, a mai spus primarul Sectorului 4.

Edilul a mai propus ca cei bătrâni să se mute într-un cămin de bătrâni, iar cei mici într-un centru, măcar pentru o perioadă, pentru a nu locui pe stradă.

„Deşi legea spune că evacuările nu se fac după data de 1 noiembrie, pentru că nu poţi să-i pui pe oameni în stradă să îngheţe, cele patru familii au fost scoase din stradă pe 4 noiembrie. Nu înţeleg ce fel de executoriu judecătoresc a fost făcut. Plus că proprietarul nu a avut un dialog cu cei evacuaţi“, a concluzionat Piedone.

Pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Evacuări cu scandal. S-au încins spiritele lângă „biroul” lui Vanghelie: zeci de persoane au protestat la sediul Primăriei Sectorului 5

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite