Facultăţile care nu te lasă să ai job

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Studenţilor din România (USR) a realizat topul celor mai grele facultăţi. Medicina, Geodezia, Automatica şi Arhitectura sunt facultăţile unde ai toate şansele să rămâi cu restanţe dacă lucrezi în timpul studiilor.

Potrivit unui studiu al USR, realizat pe un eşantion de 3.000 de studenţi din ţară, în perioada aprilie-iunie, cele mai solicitante facultăţi sunt Medicina, Geodezia, Cibernetica, Automatica şi Arhitectura.
Andreea a fost studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Capitală. Pentru că primea din ce în ce mai puţini bani de la părinţi, tânăra a fost nevoită să-şi găsească un loc de muncă. „Doar chiria mă costa 200 de euro în Bucureşti. Practic nu-mi mai puteam permite să mă întreţin, după ce tatăl meu şi-a pierdut locul de muncă, aşa că am început să lucrez ca ospătar la o terasă. Nu am mai ajuns la laboratoare şi am preferat să-mi îngheţ anul şi să reiau studiile după ce îşi găsesc părinţii loc de muncă“, a spus tânăra.

Imediat după Medicină în topul realizat de studenţi se situează facultăţi din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti (UTCB). „Facultatea de Geodezie este foarte solicitantă. Exigenţele profesorilor sunt mari, mai ales că avem şi mulţi studenţi. Anul acesta, de pildă, am fost pe primul loc în ceea ce priveşte numărul înscrişilor, pe cele 200 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat optând peste 400 de candidaţi. Studenţii trebuie să facă multe proiecte cartografice. Geodezia e o matematică foarte aplicată“, a explicat decanul Facultăţii de Geodezie din cadrul UTCB, Dumitru Onose.

Student la Medicină, responsabilitate socială
Şi facultăţile din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti sunt considerate solicitante.
„Foarte mulţi care au încercat să lucreze în paralel cu studiile au rămas cu restanţe. Dacă eşti student la Automatică, Telecomunicaţii sau Energetică, poţi rezista cu un job de colaborator, eventual. Altfel, e inevitabil să nu ai restanţe“, a spus Ionuţ Poenaru, preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România. Facultăţile care implică o mare responsabilitate socială sunt printre cele mai solicitante, reiese din studiul studenţilor.
„De pildă Medicina sau Arhitectura, nu îţi permit să ai nici măcar un job part-time. Un student la Medicină care nu e bine pregătit este un pericol social. De el va depinde viaţa oamenilor“, a spus liderul USR, Andrei Botez. La polul opus, printre facultăţile ce îţi permit să lucrezi chiar şi full-time sunt Educaţia Fizică şi Agronomia.

Top 10 facultăţi „grele“
1. Medicină
2. Geodezie/Construcţii
3. Cibernetică/Automatică/Telecomunicaţii/Energetică
4. Arhitectură
5. Drept/Litere
6. Teatru/Film
7. Finanţe-Bănci/Medicină Veterinară
8. Fizică
9. Matematică
10. Geologie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite