Externarea învăţătoarei intrată în greva foamei, Cristiana Anghel, amânată din cauză că aceasta se simte rău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristiana Anghel trebuia să iasă din spital la ora 10.00. Din cauză că fizicul ei este foarte slăbit, femeia a început să se simtă foarte rău iar medicii au decis amânarea externării pentru încă două ore.

Învăţătoarea a intrat în greva foamei pe 25 august şi pe 26 septembrie a fost internată cu malnutriţie şi apoi transferată la Institutul de Diabet şi Boli de Nutriţie "N. Paulescu" din Bucureşti. Femeia a renunţat la greva foamei în data de 1 noiembrie, după 70 de zile de protest faţă dediminuarea salariilor cadrelor didactice cu 25% şi faţă de neaplicarea majorării salariale cu 50%, de asemenea o lege aprobată de Parlament.

La trei săptămâni după ce a renunţat la greva foamei, Cristiana Anghel va merge pe picioarele ei. "Nu ştiu cum voi reacţiona, nici nu mai ştiu cum este să mergi pentru că de două luni sunt în spital. Am emoţii", ne-a spus învăţătoarea.

Cristina Anghel a adăugat că deocamdată mănâncă foarte puţin, doar un ou , puţin caşcaval şi salată de varză. "Am încercat să mănânc carne la grătar nu sistemul digestiv nu funcţionează. Am rămas cu probleme la colon, nu funcţionează", a mai spus pacienta.

Învăţătoarea va rămâne pentru două zile la Bucureşti după care se va întoarce la Caracal. Ea spune că în cazul în care nu se va simţi mai bine se va întoarce în spital.

"Dacă mai stăteam o săptămână în grevă, muream"
Cristiana Anghel a renunţat la greva foamei luni, 1 noiembrie, după ce a împlinit 70 de zile de protest. "M-am simţit rău. Dacă mai stăteam o săptămână în grevă, muream", spunea atunci învăţătoarea.

Ea a explicat în repetate rânduri care a fost cauza gestului său extrem şi spune că a intrat în greva foamei ca formă de protest faţă de neaplicarea majorării salariale cu 50% a personalului din învăţământ, lege aprobată de Parlament, şi faţă de decizia Guvernului de a micşora salariile cadrelor didactice cu 25%.

"Au fost multe voci care au spus că nu sunt prima care face greva foamei: "femeia asta vrea bani", spuneau unii. Nu a fost vorba de aşa ceva. Problema e de legalitate. În 2008, aveam o hotărâre pe care Ministerul Finanţelor refuza să o pună în execuţie şi am recurs la această formă de protest", a declarat astăzi Cristiana Anghel.


"Nici nu apucasem să reintroduc toate alimentele în dieta mea, după ultima grevă de acum doi ani“

Învăţătoarea a încercat odată cu renunţarea la greva foamei să revină la un regim alimentar normal. “Aşa-zis regim normal de alimentaţie pentru că nici înainte de a intra în grevă nu mâncam decât anumite alimente şi din meniul meu era exclusă mâncarea procesată, gătită. Deocamdată voi mânca doar două mere coapte pe zi, fără coajă şi sâmburi şi patru linguriţe de iaurt pe zi”, ne-a spus Cristiana Anghel în urmă cu trei săptămâni.

Ea ne-a povestit că a renunţat la unele alimente deoarece înainte de greva de anul acesta, care a durat 70 de zile, a mai stat în greva foamei în urmă cu doi ani, pentru 38 de zile. Când a început a doua grevă, Cristiana Anghel nici nu apucase să reintroducă toate alimentele în dieta sa.

"Nu mai ştiu cum sunt sarmalele, sosurile, ciorbele şi în general tot ceea ce înseamnă mâncare procesată. Fiecare fel de mâncare revine treptat în meniul unui om care nu a mâncat atât de mult timp. Atunci am stat doar 38 de zile în grevă şi nu am mai putut apoi să revin la alimentaţia dinainte. Acum sunt sigură că va dura mult mai mult recuperarea", a mai spus învăţătoarea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite