EXCLUSIV Oprescu: Ştiţi cine e fraierul care semnează autorizaţii ilegale? Eu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a recunoscut ieri, la videochatul „Adevărul”, că, din cauza numărului mare de acte pe care trebuie să le parafeze, a semnat o autorizaţie de construcţie la şase zile după ce inspectorii Primăriei amendaseră proprietarul în cauză pentru nerespectarea criteriilor urbanistice. De asemenea, edilul-şef mai vorbeşte despre starea spitalelor, a parcărilor şi a viitorului complex sportiv „Arena”

„Adevărul de Seară”: Cât de uşor se mai poate construi acum, în Bucureşti, fără autorizaţii de construcţie, după intrarea în vigoare a Ordonanţei de Guvern ce limitează derogările de la Planul Urbanistic General?

Sorin Oprescu: Vă dau un exemplu: în urmă cu vreo câteva săptămâni, inspectorii de la Primărie au fost sesizaţi că un individ construieşte-n draci în Centrul istoric. Au fost acolo, au văzut că nu era nimic în regulă, l-au amendat şi, la şase zile, când au mers din nou să vadă dacă mai construieşte, omul chiar asta făcea. De ce? Pentru că, subit, avea autorizaţie, toate actele-n regulă! Ştiţi cine era fraierul care îi semnase autorizaţia? Eu!

ADS: Ce măsuri aţi luat?

S.O.: Am aflat cine au fost cei care au făcut ca actele acelea să fie eliberate atât de repede şi au rămas fără loc de muncă.

ADS: O altă problemă deja celebră a Capitalei, parcările, va fi şi ea la fel de greu de rezolvat?  
S.O.: Nu. Deja eliberez centrul Bucureştiului prin construirea de parcaje subterane. Am început la Universitate, urmează cele de la Edgar Quinet, Charlles de Gaulle şi Romană. Prin aceste parcaje voi elimina şi haiducia unora de a ridica maşini de pe bulevardele principale, care sunt ale Primăriei Capiatlei, nu ale primăriilor de sector. Iar fostele parcări Dalli le voi face cu barieră şi automate de tichete.

ADS: Nici n-au intrat bine spitalele în administrarea municipalităţii, că a şi apărut tragedia de la Giuleşti. Poate ţine Primăria 21 de spitale?

S.O.: Este un pariu facut cu mine însumi şi le promit şi bucureştenilor că, la sfârşitul anului viitor, cel puţin 15 din cele 21 de spitale se vor întoarce după soare.

ADS: Tot anul viitor ar trebui să fie gata şi transformarea fostului stadion Lia Manoliu în complexul sportiv „Arena”. Se va respecta termenul?
S.O.: Acum stadionul este gata. Se lucrează la acoperişul fix, la utilităţi, la gard, case de bilete, iar în martie va fi totul funcţional.

CITIŢI ÎN ADEVĂRUL
Cum explică Oprescu faptul că nu s-au montat senzori de fum în toată Maternitatea Giuleşti, chiar şi după renovarea secţiei unde au ars 11 copii      

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite