Edvin Marton a ajuns direct la spital, după concertul de la Sala Palatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violonistul Edvin Marton, care a suferit un accident marți seara, și-a susținut, ieri, recitalul de la Gala „Crăciun Vienez”, după care a plecat direct la spital.

Muzicianul a concertat, pe 21 decembrie, în cadrul Galei ,,Crăciun Vienez” de la Sala Palatului. După ce și-a încheiat recitalul, artistul a revenit la spital. Marton căzuse pe scări marți seara și avea dureri destul de putenice. El are în continuare nevoie de îngrijiri medicale pentru a-și putea susține al doilea recital, care are loc în această seară.

Violonistul va rămâne internat

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, a declarat, pentru Mediafax, că Edvin Marton va rămâne internat la clinica Biomedica, unde urmează tratament. „A ieşit pentru concert, apoi a revenit, este sub tratament”, a informat Bogdan Opriţa. Violonistul dorește să iasă din spital, joi seară, pentru a putea cânta la Sala Palatului.

Edvin Marton a impresionat întreaga lume cu talentul lui muzical

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu celebrul violonist!


Edvin Marton a cântat, miercuri seară, timp de 30 de minute, la Gala „Crăciun Vienez”, doar jumătate din programul pe care ar fi trebuit să îl susțină în mod normal, pentru că  Spre sfârșitul spectacolului, artistul nici nu a cântat la vioară, nici nu a dirijat European Royal Orchestra, așa cum era prevăzut inițial.

Artistul nu a putut cânta din cauza durerilor

Marton dădea indicații minimale orchestrei și se întorcea din când în când  către public, îndemnând spectatorii să țină ritmul prin aplauze. De asemenea, în momentele în care ar fi trebuit să cânte la vioară, vizibil afectat de accidentul pe care l-a suferit marţi seară, cânta câteva acorduri, după care sunetele viorii sale se pierdeau în cele ale orchestrei, el de-abia atingând instrumentul cu arcuşul.

Edvin Marton mai are programat un al doilea concert la Sala Palatului din Bucureşti, joi, în cadrul aceluiași eveniment.

Violonistul era cazat la hotelul Hilton din Capitală, iar cu o zi înaintea concertului de pe 21 decembrie, artistul a căzut pe scările proaspăt spălate și s-a lovit destul de tare la ceafă. În cădere, prioritatea lui a fost să salveze vioara Stradivarius, în valoare de patru milioane de euro, chiar dacă și-a pus viața în pericol.

Edvin Marton este unul dintre cei mai cunoscuți și prestigioși violoniști din lume, fiind câștigătorul unui premiu Emmy. Muzicianul este posesorul viorii Stradivarius, veche de 300 de ani, și și-a câștigat dreptul de a cânta la acest intrument unic după ce a ieșit învingător la exigenta competiția internațională Golden Violin Award.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite