Două tramvaie pictate cu grafitti vor circula de luni în Capitală, pe linia 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două tramvaie pictate cu grafitti circulă de luni, 26 decembrie, pe traseul tramvaiului 1, pentru a încuraja  locuitorii să folosească mijloacele de transport în comun, dar şi de a descuraja vandalizarea acestora. Expoziţia pe roţi este realizată în cadrul proiectului, „CoolTOURal  Bucureşti”.

Potrivit unui comunicat al Regiei Autonome de Transport Buureşti, întreg proiectul „CoolTOURal  Bucureşti” urmăreşte pe de o parte încurajarea şi atragerea locuitorilor Capitalei, dar şi a turiştilor către utilizarea mijloacelor de transport în comun, lucru ce ar ajuta la fluidizarea traficului în Bucureşti, iar, pe de altă parte, urmăreşte descurajarea vandalizării monumentelor de for public, a mijloacelor de transport în comun şi diminuarea fenomenului ilegal de graffiti.

„În marile capitale culturale europene, „graffiti” nu mai reprezintă doar vandalizarea spaţiului public, ci este mijlocul prin care tinerii, artiştii şi absolvenţii facultăţilor de arte frumoase îşi exprimă creativitatea. Administraţia Locală din aceste oraşe s-a implicat în realizarea unor proiecte care integrează arta stradală în peisajul cultural al oraşului (festivaluri, zone special amenajate pentru graffiti).

Proiectul „CoolTOURal  Bucureşti” îmbină armonios originalul imagisticii sculpturale a Bucureştiului cu modernul, arta stradală, prin atragerea şi implicarea tinerilor într-un proiect cultural prin care aceştia să îşi poată exprima viziunea asupra monumentelor de for public, a unei părţi din istoria tramvaiului bucureştean şi a principalelor obiective cultural-turistice din Bucureşti”, arată comunicatul RATB.

Expoziţia pe roţi este iniţiat de Primăria Municipiului Bucureşti,  prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, în parteneriat cu Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite