Din ciclul „Marile realizări“ ale primarilor „roşii“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre toate problemele acute ale Capitalei României, cu câteva milioane de locuitori, cu avalanşe de navetişti veniţi zilnic, la muncă, cu milioane de maşini ale locuitorilor, firmelor, transportului în comun, plus cele aflate în tranzit, blocajele rutiere, în loc să fie rezolvate, au paralizat oraşul. Un Bucureşti blocat fără speranţă, chiar panicat după mesajele pompieristice ale edilului şef Gabriela Firea, pe 20 septembrie.

După doar un an şi ceva de mandat la cârma primăriilor bucureştene, inclusiv la Primăria Capitalei, încep să se vadă tot mai bine şi să-şi facă efectele „marile realizări“ ale primarilor PSD, aleşi de majoritatea bucureştenilor care au ieşit la vot, după doar un singur tur de scrutin. În ciuda asigurărilor că vor face şi vor drege în slujba cetăţenilor, „performanţele“ primarilor roşii îi scandalizează şi revoltă tot mai mult pe bucureşteni, la acest început de toamnă capricioasă.

Dintre toate problemele acute ale Capitalei europene a României, cu câteva milioane de locuitori, cu avalanşe de navetişti veniţi zilnic, la muncă în Bucureşti, cu milioane de maşini ale locuitorilor şi firmelor, transportului în comun, plus cele aflate în tranzit, blocajele rutiere, în loc să fie rezolvate, au paralizat oraşul. Un Bucureşti blocat fără speranţă, chiar panicat după mesajele pompieristice ale edilului şef Gabriela Firea, pe 20 septembrie.

Şi încă nu a venit vremea rea, nu au venit mari ploi, nu a venit zăpada, gerul, frigul. Cu toţii- bucureşteni, navetişti, turişti, afacerişti, persoane aflate în tranzit prin Capitală- cred că nici nu ştim ce ne aşteaptă. Doar după un pic de septembrie, mai mult decât prietenos până acum, doar după revenirea oamenilor din concedii, doar după începerea şcolilor şi grădiniţelor am început să devenim nervoşi, stresaţi, scandalizaţi de starea oraşului şi a modului în care se adâncesc principalele probleme.

Ba, mai mult, prin activitatea şi atitudinea „profesionistă“ a edililor bucureşteni am ajuns să revenim şi la alte probleme grave, care credeam, la un moment dat, că s-au rezolvat, cum ar fi, de exemplu, neasigurarea pazei, ordinei şi securităţii unităţilor de învăţământ şi copiilor care învaţă în acestea. Nu mai vorbesc de asigurarea condiţiilor materiale necesare desfăşurării unei activităţi normale, de autorizaţii ISU sau alte lucruri importante.

Dragii noştri edili se întrec în „performanţe“ şi mesaje administrative conform liniei partidului, purtând de „grijă“ bucureştenilor prin măsuri de mare impact, care în loc să le ridice nivelul de trai şi civilizaţie pe noi culmi de progres urban, îi nemulţumeşte profund, în ciuda bicicletelor şi trotinetelor puse la bătaie, şi îi aduce în pragul revoltei. Astfel, tot mai mulţi cetăţeni europeni ai Capitalei îşi pun întrebări:

- Cât timp vor mai suporta bucureştenii măgăriile edililor în funcţie, ilegalităţile şi umilinţa la care sunt supuşi zilnic de primarii actuali? - Oare care „mare“ primar bucureştean, în vogă acum, va ajunge primul la Beciul Domnesc, ca urmare a marilor „realizări“ înfăptuite?

Din ciclul „Marile realizări ale primarilor roşii, constatăm câteva „performanţe“ recente ale primarului Sectorului 4, Băluţă. Cum, nu-l ştiţi pe Băluţă cel cu 1000 de grădinari de bloc în campania electorală?!!!

Pe 6 septembrie declara plin de emfază, la un post de televiziune, chemat să îl filmeze într-o grădiniţă din sector: „Din cauza stării deplorabile în care se află unele dintre clădirile instituţiilor de învăţământ preşcolar, am fost obligaţi să mutăm 7 dintre cele 18 grădiniţe pe care le administrăm. A fost nevoie de o soluţie rapidă, aşa că am identificat locuri decente în care peste 620 de micuţi să poată începe anul şcolar într-un mediu normal - sigur şi curat. În plus, odată cu relocarea grădiniţelor, am reuşit să şi mărim capacitatea acestora cu peste 30%.“

Pe 11 septembrie 2017, edilul Daniel Băluţă îl întâmpina, cu eşarfa pe piept, plin de importanţă pe preşedintele României, Klaus Iohannis, la Liceul „Gheorghe Şincai“, la deschiderea noului an şcolar, dând asigurări :

L-am asigurat că autoritatea locală depune toate eforturile pentru a susţine actul educaţional de calitate. De asemenea, le-am urat copiilor un an şcolar plin de realizări, iar cadrelor didactice multă putere de muncă. La finalul anului, când se va trage linie, performanţele vor fi premiate în sectorul 4, aşa cum s-a întâmplat şi anul acesta.“

Odată cu începerea şcolilor, însă, cadrele didactice, cetăţenii şi elevii din sectorul 4 au constatat că au o mare problemă provocată de Primărie şi de primarul Băluţă care au lăsat fără pază toate unităţile de învăţământ din sectorul 4, punând securitatea şi siguranţa copiilor în pericol?!!! Sub pretextul lipsei banilor!!! În faţa acestui mare risc, în disperare de cauză, părinţii au început să strângă bani pentru a angaja câte un paznic/ doi, insuficienţi însă pentru paza unei şcoli sau grădiniţe.

Cine nu ştie, în sectorul 4 s-a întâmplat tragedia Colectiv, dar, se pare că actualii edili nu vor să înveţe din greşelile celor dinaintea lor şi riscă alte posibile nenorociri, în loc să le prevină cu inteligenţă şi responsabilitate.

În timp ce Băluţă mimează realizări importante, în fapt nimicuri transmise pe reţelele sociale, Consiliul Local al Primăriei sectorului 4 le-a făcut unilateral, cetăţenilor din sector contracte de salubritate, contracte care-i obligă pe aceştia să nu mai plătească taxa pe gunoi prin intermediul asociaţiilor de proprietari, ci individual, la sediile de Taxe şi Impozite.

Astfel, marele edil Băluţă a crescut semnificativ cozile şi birocraţia şi, în acelaşi timp, îşi bate joc şi îi umileşte la maximum pe cetăţenii sectorului, dar mai ales pe alegătorii săi de vârsta a treia, care l-au votat masiv, iar acum dau să moară în aglomeraţia şi la cozile de plată a gunoiului?

Daniel Băluţă este urmaşul „Marelui“ Piedone în scaunul de primar al Sectorului 4 Bucureşti, cel care-l întâmpina pe preşedintele României, la început de an şcolar, în curtea unui liceu de prestigiu, fără să fi rezolvat problemele unităţilor de învăţământ din zona sa de responsabilitate?

Băluţă, actualul edil, care a mutat Primăria la mall, este urmaşul „marilor“ primari de la 4, care au creat tradiţia edililor cercetaţi penal din acest sector?

El este candidatul care în campania electorală promitea naivilor 1000 de slujbe ca... grădinari de bloc!!! Nenorocirea este că unii l-au şi crezut, l-au şi votat, iar acum îl înjură, umiliţi, batjocoriţi, riscând să moară la cozile pentru plata gunoiului şi birocraţia inventată de Primăria Sectorului 4 Bucureşti.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite