De astăzi, bucureştenii îşi vor putea transporta bicicletele cu metroul şi în zilele lucrătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii îşi vor putea transporta bicicletele cu metroul şi în zilele lucrătoare, după ora 21.00, începând de astăzi, fără nicio taxă suplimentară, potrivit unei măsuri adoptate de Metrorex.

În zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale accesul va fi permis pe parcursul întregii zile ca şi până în prezent.
Potrivit operatorului de transport, accesul cu bicicleta în trenurile de metrou este permis numai în primul vagon, în sensul de mers, în zona din spatele cabinei de conducere a trenului. Pe parcursul călătoriei, bicicletele sunt asigurate de posesor astfel încât să nu afecteze confortul şi siguranţa călătorilor şi să nu deterioreze interiorul vagonului de metrou.

Pentru transportul bicicletelor nu se percepe nicio taxă suplimentară, iar accesul se face prin porţile de acces destinate persoanelor cu nevoi speciale, după validarea legitimaţiei de călătorie.
"Prin măsura adoptată, Metrorex contribuie la reducerea poluării şi prin aceasta a impactului negativ asupra sănătăţii populaţiei precum şi la reducerea necesarului de locuri de parcare în cazul utilizării pentru deplasare a metroului şi a bicicletei, în locul autoturismului personal", se arată într-un comunicat al companiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite