Cum a reuşit un student din Capitală să nască spiritul civic în sufletul bucureştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian, un student de la Facultatea de Filosofie din Bucureşti, a decis că este timpul să renunţe la bombăneli, a luat o lopată în mână şi de câteva zile deszăpezeşte străzile din Bucureşti. Spune că acţiunea lui este un protest faţă de incompetenţa autorităţilor, dar şi un gest de încurajare a spiritului civic. Pagina de Facebook unde scrie ultimele informaţii despre deszăpezirea din oraş are deja peste 9.000 de like-uri.

Povestea începe de la o nemulţumire. Iulian s-a săturat să aştepte ca Primăriile să-şi facă treaba, aşa că s-a apucat să dea zăpada de unul singur. A creat şi o pagină de Facebook unde a postat imagini şi ştiri despre acţiunile sale. Privită iniţial cu scepticism, ba chiar cu ironie, acţiunea lui Iulian a început să prindă ecou în rândul opiniei publice.

Aşa se face că, în mai puţin de o săptămână, pagina de Facebook  „Iulian deszăpezeşte Bucureştiul“ a reuşit să strângă peste 9.000 de like-uri.

„Această deszăpezire este un protest. Dacă ştii vreo trecere de pietoni, trotuar care necesită deszăpezire dă-mi un mesaj sau sună-mă. Pro bono“, este descrierea paginii unde tânărul şi-a trecut numărul de telefon. Gestul studentului nu a rămas fără ecou, iar o parte dintre cei care l-au urmărit au decis să se apuce şi ei de treabă.

De fapt, datorită răspunsurilor pozitive primite de Iulian pe pagina creată, acesta a anunţat o campanie prin care îi roagă pe toţi cei care au deszăpezit să posteze imaginile şi detalii despre acţiune, ca la final să facă un album.

„Fiindcă ştiu că nu doar eu am făcut treaba autorităţilor în această iarnă, nu doar în Bucureşti, ci în toată ţara, vreau să lansez o campanie: dacă aţi deszăpezit o trecere de pietoni, o staţie de autobuz, orice loc public, vă rog să-mi trimiteţi printr-un mesaj poze de la această activitate. Indicat e măcar una „înainte” şi una „după”. Plus locaţia exactă şi orice vreţi să mai apară în descrierea imaginilor. Eu o să fac un album cu toate pozele primite de la voi. Haideţi să arătăm împreună autorităţilor cum să-şi facă treaba şi poate la anul nu o să uite lecţia“, scrie Iulian pe site-ul citat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite