Cum se fac clătitele americane, desertul delicios pe care îl admirăm în filmele de la Hollywood - secretele unei vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Clătitele au fost întotdeauna unele dintre cele mai simple preparate făcute de gospodine. „Adevărul“ vă spune astăzi cum să faceţi clătite pufoase şi supergustoase în timp record.

Clătitele americane, aşa cum se numesc clătitele pufoase pe care le vedem deseori în filme, sunt foarte uşor de făcut dacă respectaţi cu atenţie câţiva paşi.

Ingrediente de care aveţi nevoie: făină, lapte, ouă şi unt. „Compoziţia pe care o vei obţine va fi considerabil mai densă decât în cazul clătitelor obişnuite. Iar ca să îţi iasă perfect, mai ţine cont de un sfat: nu trebuie să laşi focul aragazului prea mare pentru că există riscul să le arzi prea tare! Cele mai bune clătite americane au nevoie de foc mediu şi de cel mult două minute ca să se coacă“, notează Andreea Raicu pe blogul său.

Pentru 12 clătite aveţi nevoie de următoarele cantităţi:

– 250 ml de lapte

– 125 grame de faină

– un ou

– trei linguri de zahăr granulat

– 3/4 linguriţă de sare

– două linguri de unt sau margarină

– patru linguriţe de praf de copt

Cum se prepară?

Toate ingredintele se amestecă într-un bol mare, adăugându-se întâi laptele. Apoi se amestecă cu zahărul, se adaugă oul, sarea  şi untul. „Combină făina cu praful de copt separat, iar apoi încorporeaz-o treptat în compoziţia iniţială. Este recomandat să te foloseşti de un mixer ca să-ţi înlesneşti munca. Amestecă bine până când nu se mai văd cocoloaşele. Pentru un plus de parfum, poţi adăuga la această compoziţie şi un pliculeţ de zahăr vanilat“, se mai arată pe blogul vedetei.

Tigaia în care urmează să fie făcute clătitele se încălzeşte bine şi în ea se adaugă puţin unt. Untul se lasă la topit şi compoziţia se toarnă în tigaie aşa cum se face şi la clătitele normale. Se pot servi după preferinţe cu dulceaţă, miere şi nuci.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite