Cum arată „zidul ruşinii“ de pe Bulevardul Unirii, decorat cu iederă şi ghivece cu flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată zidul de pe Bulevardul Unirii FOTO Eduard Enea
Aşa arată zidul de pe Bulevardul Unirii FOTO Eduard Enea

Spre sfârşitul anului 2013, Primăria Sectoului 3 demara ample lucrări de modernizare şi reabilitare. În cadrul acestora, spre suprinderea tuturor, pe trotuarul de lângă Magazinul Unirii a apărut o bucată enormă de beton poreclită de bucureştenii nemulţumiţi „zidul ruşinii“. Zilele trecute lucrările la zid au fost terminate şi bizara construcţie este acum decorată cu iederă şi cu o mulţime de ghivece cu flori.

În urmă cu circa doi ani începeau lucrările de modernizare şi reabilitare pe Bulevardul Unirii din Capitală, una dintre cele mai mari artere de circulaţie. Aici, primăria condusă de Robert Negoiţă urma să construiască un element de decor ce a strânit indignarea şi nemulţumirea unora.

De la proteste la ghivece

Nemulţumiţi de faptul că pe trotuarul de lângă magazinul Unirii a apărut acest zid, câţiva bucureşteni au organizat un protest faţă de investiţia făcută de primăria de sector. În cadrul protestului, oamenii spuneau că au botezat construcţia „zidul ruşinii“.

zid unirii foto eduard enea

Aşa arăta zidul în urmă cu câteva săptămâni FOTO Eduard Enea

zid unirii foto eduard enea

Aşa arată zidul acum FOTO Eduard Enea

În replică, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 au făcut câteva clarificări: „Este un element de decor urban care are scopul de a aduce un plus de identitate zonei. Facem precizarea că obiectivul va fi integrat în proiectul peisagistic general de reamenajare a Bulevardului Unirii. Modernizarea Bulevardului Unirii constă în crearea unei bariere de flori, arbuşti şi pomi, modernizarea spaţiilor verzi, inclusiv cu instalarea unor sisteme automate de irigare şi modernizare a zonei pietonale prin refacerea pavajului cu granit antiderapant“.

zid unirii foto eduard enea

Pe această parte a zidului este iederă FOTO Eduard Enea

În urmă cu câteva zile, muncitorii au terminat lucrările la acest zid şi întreaga construcţie a fost acoperită pe o parte cu iederă şi pe cealaltă parte cu o mulţime de ghivece în care se găsesc plante decorative. Deşi reporterii „Adevărul“ au cerut costurile defalcate pentru lucrările de pe Bulevardul Unirii, inclusiv pentru realizarea zidului, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 au precizat că acestea vor fi făcute publice abia după finalizarea întregului proiect.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite