Cultură urbană pe calea ferată. Train Delivery ajunge, în weekend, în Gara de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Train Delivery ajunge în Gara de Nord pentru a doua oară FOTO Adevărul
Train Delivery ajunge în Gara de Nord pentru a doua oară FOTO Adevărul

Cea de-a doua ediţie a evenimentului urban-feroviar Train Delivery ajunge, în weekend, în Gara Nord. De vineri până duminică, pasionaţii de arte, muzică, filme şi trenuri se vor putea întâlni în cea mai importantă gară din România pentru a participa la evenimentele culturale organizate în cadrul proiectului.

Train Delivery este organizat de Street Delivery, Fundaţia Cărtureşti şi CFR şi îşi propune să revitalizeze un spaţiu simbolic al Bucureştiului şi să redea oraşul locuitorilor săi. Evenimentul este dedicat Gării de Nord, inaugurată în 1872, care este astăzi cel mai important nod feroviar al ţării. 

Timp de trei zile, la Train Delivery va fi expus un tren special, garat pe linia 14, care va fi decorat pe exterior de unii dintre cei mai buni artişti grafitti din România. Vizitatorii vor avea ocazia să participe la spectacole, să admire expoziţii şi instalaţii urbane şi să ia masa la un restaurant pe şine, toate acestea pe ritmurile melodiilor interpretate de Silvia Dumitrescu & Discoteca, Rodion sau Avant'n'Gard. Ziua de duminică va fi dedicată jazz-ului, care, alături de alte zeci de proiecte menite să pună în evidenţă Gara de Nord, îi vor reda farmecul de mult uitat şi vor umple peroanele. 

Tot pe linia 14, un vagon de marfă va fi metamorfozat pe loc în cafenea, librărie şi loc de întâlnire, printr-o intervenţie plastică-sculpturală care presupune decuparea tablei acestuia şi transformarea ei în obiecte de mobilier.

În cadrul evenimentului, Gara de Nord deschide şi uşile unor locuri inedite, precum Salonul Regal, Muzeul CFR, Sala de Spectacole (în care vor fi proiectate filme legate de cultura feroviară, ca „Trenuri bine păzite” de Jiri Menzel), Salonul Mama şi Copilul, sălile de aşteptare, crâşmele tradiţionale sau biroul din care crainicii anunţă mersul trenurilor.

Train Delivery promovează, în colaborare cu structurile Poliţiei de Transporturi Feroviare (TF), spaţiul public de calitate. Pe parcursul celor trei zile, poliţiştii TF vor împărţi pliante şi vor oferi informaţii despre modul în care pot fi prevenite faptele antisociale, înşelătoria sau cerşetoria, stând de vorbă cu oamenii şi recomandându-le măsuri de autoprotecţie pentru combaterea tâlhăriilor şi furturilor din bagaje şi din buzunare. 

Recomandări pe aceeaşi temă: 

Train Delivery ajunge, din nou, în Gara de Nord din Capitală

Train Delivery, la prima ediţie: cel mai larg peron din Gara de Nord, gazda unui festival urban organizat în premieră

Gara de Nord, clădirea care n-ar fi trebuit să existe, împlineşte azi 141 de ani!

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite