Criză de grădiniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În grădiniţele din Capitală există 10.000 de copii pentru care nu există pătuţuri. Deşi o grădiniţă trebuie să aibă maximum 20 de copii într-o grupă, în Bucureşti sunt şi câte 35

În grădiniţele din Capitală există 10.000 de copii pentru care nu există pătuţuri. Deşi o grădiniţă trebuie să aibă maximum 20 de copii într-o grupă, în Bucureşti sunt şi câte 35 de copii în clasă.
"Ne lipsesc spaţiile. Anul acesta, intenţionăm să înfiinţăm 8 grădiniţe, având în vedere că 10.000 de copii, practic, sunt în plus. În sectorul 2 se preconizează a se construi 4 grădiniţe", a declarat, ieri, inspectorul general al Inspectoratului şcolar Bucureşti, Cristian Alexandrescu. "Grădiniţele nu pot oferi decât un număr limitat de locuri, nesatisfăcător comparativ cu cererea foarte mare cu care se confruntă, fiind obligate totodată la respectarea unor norme igienico-sanitare mult mai stricte", spune Alexandrescu. La nivelul Capitalei există 487 de unităţi şcolare. Dintre acestea, 183 sunt grădiniţe, în învăţământul preşcolar fiind înscrişi peste 30.000 de copii. Cele mai multe sunt în sectorul 1 al Capitalei - 41 şi în sectorul 2, unde copiii învaţă în 42 de grădiniţe. Reţeaua unităţilor de învăţământ preuniversitar particular din Bucureşti include 121 de unităţi de învăţământ, din care 76 sunt grădiniţe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite