CNAIR lansează pe SEAP procedura pentru proiectarea şi execuţia sectorului de Sud al noii centuri a Capitalei

CNAIR lansează pe SEAP procedura pentru proiectarea şi execuţia sectorului de Sud al noii centuri a Capitalei

Segmentul va avea 52 km şi va costa 580 milioane de euro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că a transmis miercuri spre SEAP anunţul de participare pentru procedura de achiziţie publică destinată proiectării şi execuţiei sectorului de Sud al noii centuri a Bucureştiului, care va face legătura între autostrăzile A1 şi A2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Segmentul de centură va avea o lungime de 52 de kilometri, iar valoarea proiectului este de aproximativ 580 de milioane de euro.

Potrivit CNAIR, acest nou segment de centură va fi construit la profil de autostradă, va permite descongestionarea circulaţiei în zona de Sud a Bucureştiului şi va asigura traficul rutier de tranzit.  

CNAIR mai spune că proiectul este de aproximativ 580 de milioane de euro, iar proiectarea acestui segment de autostradă ar urma să dureze 12 luni, în timp ce execuţia este prevăzută să dureze 30 de luni, după atribuirea contractului.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor va fi de aproximativ trei luni. 

Proiectul face parte din noul inel de centură a Capitalei (Ringul 0) şi va fi similar  proiectelor destinate fluidizării circulaţiei în zona metropolelor europene. Acest proiect, diferit de centura existentă a Capitalei, face parte din Master Planul General de Transport şi urmează să fie finanţat prin POIM 2014-2020, adaugă CNAIR.
citeste totul despre: