CNAIR a emis ordinul pentru realizarea Pasajului de la Domneşti. Asociaţia Pro Infrastructură: S-au bugetat zero lei pentru acest obiectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul de la Domneşti FOTO Asociaţia Pro Infrastructură
Pasajul de la Domneşti FOTO Asociaţia Pro Infrastructură

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis ordinul de începere pentru realizarea Pasajului suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti, a anunţat vineri Ministerul Transporturilor. Asociaţia Pro Infrastructură şi-a exprimat ulterior surprinderea, subliniind că în acest an s-au bugetat 0 lei pentru acest obiectiv.

„Ne exprimăm surprinderea la aflarea acestei veşti, mai ales că acelaşi minister, având confirmarea de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a bugetat 0 (ZERO) lei (în credite bugetare) pentru acest obiectiv de investiţii în 2018. Ne dorim ca acest anunţ să nu fie doar un gest de publicitate ieftină fără baze solide, ci o asumare a celor din MT şi CNAIR pentru identificarea finanţării necesare în 2018. Simplu spus, deşi s-a dat ordinul de începere, cel mai probabil nu se va face nimic până la o eventuală rectificare bugetară pozitivă în vară când s-ar putea, teoretic, aloca bani pentru acest proiect”, a scris pe Facebook Asociaţia Pro Infrastructură.

Reprezentanţii asociaţiei mai susţin că deocamdată „nu sunt bani care să permită începerea proiectării, a fazelor preliminare execuţiei (deminare, arheologie, studiu geotehnic) sau obţinerea avizelor”. „Este greu de crezut că Straco, un constructor aflat în insolvenţă, va efectua aceste lucrări pe banii proprii”, adaugă asociaţia.

Ministerul Transporturilor a anunţat vineri că a fost emis, de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ordinul de începere pentru realizarea pasajului de la Domneşti, proiect estimat la 91,55 milioane lei, fără TVA. Durata contractului de execuţie lucrări este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie si 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Contractul a fost semnat, în data de 10 mai 2017, de CNAIR. şi Asocierea SC Straco Grup SRL - SC Comnord SA - SC Specialist Consulting SRL. Valoarea contractului de lucrări este de 91.552.381.90 lei, fără TVA.

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite