Clotilde Armand cere reglementarea vânzării şi utilizării lampioanelor, după incendiul din nordul Capitalei, care ar fi fost cauzat de un astfel de obiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand consideră că trebuie luate măsuri drastice privind comercializarea şi folosirea lampioanelor.  Foto: Shutterstock
Clotilde Armand consideră că trebuie luate măsuri drastice privind comercializarea şi folosirea lampioanelor.  Foto: Shutterstock

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din Bucureşti, a scris duminică pe pagina sa de Facebook că trebuie să se ia măsuri privind comercializarea şi utilizarea lampioanelor. Incendiul de sâmbătă seară de la un bloc din Capitală ar fi izbucnit din cauza unor lampioane care ar fi aprins materiale inflamabile, printre care se aflau şi butoaie cu smoală, de la ultimul etaj al clădirii.

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seară, la un bloc aflat în construcţie, în sectorul 1 al Capitalei a fi putut avea un final tragic dacă acesta era locuit.

„La ultimul etaj al blocului care a luat foc aseară în Sectorul 1 erau depozitate butoaie cu smoală.

Am aflat de la autorităţi că incendiul a pornit de la nişte lampioane lansate la o petrecere de lângă bloc. În prezent blocul nu este locuit.... dacă ar fi fost posibil că acum am fi asistat la o tragedie”, se arată în postarea făcută de primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand consideră că trebuie luate măsuri drastice privind comercializarea şi folosirea lampioanelor. Aceste evenimente minore se pot transforma în adevărate tragedii.

„Trebuie luate măsuri urgente din partea autorităţilor pentru comercializarea şi utilizarea lampioanelor. Pentru că data viitoare s-ar putea să nu mai avem noroc”, a mai scris aceasta.

Incendiu puternic în nordul Capitalei

Incendiul s-a produs pe strada Parcului, în cartierul Pajura, la un bloc cu 12 etaje, aflat în construcţie. Zeci de pompieri au fost mobilizaţi  sâmbătă seară şi au luptat pentru a stinge flăcările care au cuprins ultimele etaje ale clădirii de locuinţe. 

În zonă sunt degajări mari de fum, iar locuitorii au fost încurajaţi să închidă preventiv ferestrele şi să nu iasă pe stradă.

Clădirea era nelocuită şi nu există victime. 

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că au ars materialele de construcţii, inclusiv butoaie cu bitum (smoală). 

„Ard butoaie cu smoala şi carton bituminat, suprafata afectata aprox 500 mp. Nu sunt victime. Sunt degajari insemnate de fum”, au transmis pompierii. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite