Claudia Pop este tânăra care formează şefi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra în vârstă de 21 de ani este preşedintele uneia dintre cele mai importante organizaţii studenţeşti din Bucureşti specilizată în domeniul economic, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP).

Claudia organizează în cadrul asociaţiei pe care o conduce programe de antreprenoriat, de marketig şi dezvoltare personală, dedicate în special studenţilor care vor să coordoneze alţi oameni.

Ea e de părere că tinerii ar trebui ca pe parcursul studiilor să se dedice activităţilor de voluntariat dintr-o organizaţie. “Facultatea nu este suficientă, pentru că oricărui tânăr i se va cere la angajare experienţă, practică. În VIP, studenţii învaţă să fie lideri şi să formeze la rândul lor lideri, cu alte cuvinte învaţă să fie urmaţi de alţii”, a mai spus Claudia.

Şcoli de business pentru tineri

Pe parcursul anului, studenţii din Capitală şi din ţară, indiferent de facultate, au posibilitatea să înveţe cum să-şi construiască propria afacere.

„Avem foarte multe proiecte, ca de pildă Think Online. Este cel mai nou proiect Business Club şi are forma unei şcoli de anteprenoriat care pregăteşte studenţii pentru momentul deschiderii unei afaceri online“, a explicat Claudia.

Un alt proiect dezvoltat de organizaţia pe care Claudia o conduce este Impact Marketing School.

„Acest proiect vine în întâmpinarea tinerilor pasionaţi de marketing care aflã dacă ideile lor sunt compatibile cu cerinţelor de pe piaţă.O şcoală de marketing contactează o companie de top şi adună 25 de studenţi pasionaţi, gata să-şi pună la bătaie cunoştinţele în domeniu. Unii dintre ei sunt recrutaţi de compania respectivă“, a explicat Claudia.

Un alt proiect cu tradiţie al VIP este  Investment School care oferă o pregătire suplimentară studenţilor interesaţi de investiţii.

Programul Business School este un curs intensiv de antreprenoriat ce urmăreşte rezolvarea problemelor cu care se confruntă un tânăr antreprenor la începutul afacerii şi formarea unei comunități de oameni de afaceri.
 
„Studentul Anului“, cel mai important program

Cel mai renumit proiect al VIP România este „Studentul Anului“, un program unde sunt recompensaţi anual cei mai buni studenţi în economie, jurnalism, arhitectură, medicină şi IT.

„Studentul Anului este competiţia lansată de studenţi pentru studenţi, este recunoaşterea veritabilă a competenţelor şi talentelor. Şi anul acesta, vom premia excelenţa în educaţie. Tinerii care vor aplica pentru această competiţie pot câştiga bani şi pot pune în practică ce au studiat la facultate. Vrem să arătăm că în România poţi obţine rezultate excepţionale“, a spus Claudia Pop.

Ce îi place:
„Îmi plac voluntariatul, marketingul şi îmi place să călătoresc. Am vizitat Franţa, Elveţia, Italia, Austria, Grecia“, a spus Claudia.

Ce nu îi place:
„Nu suport oamenii care nu luptă, oamenii care deşi îşi doresc să realizeze anumite lucruri renunţă, pentru că sunt delăsători şi nu au suficient curaj“, a mai spus tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

-Câţi membri are VIP?
-VIP are 100 de membri activi. La proiectele pe care le derulăm pot participa studenţi de la orice facultăţi, fără să fie membri.

-Cum se fac recrutările în organizaţie pentru cei care vor să devină membri?
-Studenţii completează un formular, vin la interviu şi au o perioadă de probă, la fiecare început de an.




Profil:
Născută. 14 noiembrie 1989, Tulcea
Studii. Anul al III-lea la Facultatea de Marketing, ASE
Experienţă
. A lucrat la Romtelecom
Familie. Părinţii ei sunt ingineri şi are o soră care lucrează în marketing

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite