Clanurile Capitalei: Împuşcături ca-n filme în Sectorul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străzile din Capitală sunt deseori piste de raliu pentru interlopi. Mai mult, unii dintre ei se cred chiar în Chicago, în vremurile lui Al Capone, deşi se află în centrul Bucureştiului.

CITIŢI ŞI: SECTORUL 2, CONTROLAT DE FAMILIILE DE ŢIGANI

În urmă cu un an, locuitorii din zona Gării de Nord au fost treziţi din somn de un zgomot foarte puternic. Doi tineri care făceau parte din clanul Duduianu şi-au pierdut atunci viaţa după ce au intrat cu maşina într-un stâlp, în timp ce rulau pe bulevardul Ion Mihalache cu, nici mai mult nici mai puţin, de 210 kilometri pe oră. Niciunul dintre cei doi, în vârstă de 17 ani, nu avea carnet. Unul dintre cei doi era Ionatan Curcă, fiul ghicitoarei Maria Câmpina şi a lui Ianis Reget, unul dintre liderii grupării.

CITIŢI ŞI: SECTORUL 1, CONTROLAT DE HOŢI DE MAŞINI DE LUX ŞI PROXENEŢI


În urmă cu opt ani, bucureştenii din zona Lacul Tei au fost martori la o urmărire mafiotă ca în filmele americane.
Silviu Dudiţă, zis şi Fluturică, a fost urmărit de pe Strada Doamna Ghica până pe Şoseaua Petricani de Alexandru Marin, zis şi Scali. În tot acest timp, agresorul a tras zece cartuşe cu alice înspre Fluturică, dar nu a reuşit să-l nimerească.


În timpul urmăririi, un camion care circula regulamentar a fost avariat, iar luneta maşinii lui Fluturică a fost spartă.
Pentru a scăpa de agresori, victima s-a refugiat cu autoturismul in curtea societăţii JTI SRL.

Incredibil, dar procurorii bucureşteni au decis atunci ca Scali să fie cercetat în stare de libertate deoarece nu reprezintă niciun fel de pericol public.

CITIŢI ŞI: CINE COTROLEAZĂ CAPITALA DIN UMBRĂ-CEI MAI INFLUENŢI INTERLOPI

Aceeaşi Dacie, furată de două ori
Clanurile interlope reprezintă adevărate pericole publice nu numai pentru sănătatea ci şi pentru buzunarul locuitorilor din zonele unde activează.
În urmă cu trei ani, Manciu Tănăsilă, care stă în cartierul Colentina, a simţit acest lucru pe pielea lui, când i-a fost furată maşina chiar de sub privirile sale.
Bărbatul se afla pe balcon când a văzut că cineva pleacă din parcare cu Dacia sa. Iniţial a crezut că este fratele lui, George, dar apoi şi-a dat seama că cineva i-a „şutit“ maşina. „Am rămas mască când am văzut că frate-miu era la duş“, povesteşte Manciu.


După trei săptămâni, poliţiştii i-au găsit maşina în pădurea Băneasa fără geamuri, roţi, faruri şi fără bancheta din spate. Bucureşteanul şi-a reparat maşina - a făcut-o ca nouă. După câteva zile, însă, i-a fost furată din nou. De data aceasta, oamenii legii au găsit-o în pădurea Andronache, într-o stare la fel de „bună“, ca şi prima dată.


Manciu şi-a reparat din nou maşina, dar de data aceasta a vândut-o. „Nu am mai riscat să mi-o fure încă o dată“, povesteşte bucureşteanul.

CITIŢI ŞI: 2009-UN INTERLOP ARESTAT LA FIECARE DOUĂ ZILE

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite