Clădire cu cinci etaje pe locul unei case monument istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii terenului pe care se afla o clădire monument istoric, la intersecţia Bulevardului Lascăr Catargiu cu strada Visarion, care a dispărut bucată cu bucată după ce a fost lăsată în paragină mai mult de zece ani, cer Primăriei Capitalei să construiască un bloc cu cinci etaje în locul în care era clădirea.

Cei din Comisia de Urbanism au declarat că proprietarul a lăsat în paragina cladirea monument istoric până când aceasta a dispărut, pentru a putea construi o cladire mai mare. De asemenea, membrii Comisiei susţin că proprietarul ar trebui obligat să reconstruiască vechea clădire, potrivit Hotnews. Deoarece Comisia Tehnică nu a avut cvorum, proiectul a fost doar discutat, fără a fi luată vreo decizie.

Arhitecţii care au prezentat proiectul susţin că proprietarul care a lăsat clădirea să se deterioreze a vândut imobilul, dar şi terenul în anul 2012, iar noul proprietar doreşte acum să construiască acolo.

Clădirea de pe strada Visarion 8 face parte din ansamblul de monumente Lascăr Catargiu, care este şi zonă protejată, specifică aceeaşi sursă.

Pe aceeaşi temă:

„Drumuri verzi în Bucureşti“, proiectul propus pentru Capitală. PMB: E greu să faci un protocol dacă nu e ceva concret

Patru milioane de euro, bani necesari revitalizării patrimoniului din parcurile Carol şi Cişmigiu

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite