Cine preia şefia Primăriei Capitalei după arestarea lui Oprescu. Viceprimarul Cornel Pieptea refuză nominalizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea (PNL), a anunţat că se retrage din cursa pentru obţinerea postului de primar general interimar al Bucureştiului.

„În aşteptarea comunicării deciziei definitive şi irevocabile din partea instanţei în cazul lui Sorin Oprescu, grupul consilierilor generali ai Partidului Naţional Liberal are ca prioritate identificarea soluţiilor pentru evitarea blocării activităţii Primăriei Capitalei. 

După emiterea de către Prefect a ordinului prin care se constată suspendarea din functie a lui Sorin Oprescu, Consiliul General va fi pus în situaţia de a alege, dintre viceprimarii existenţi, persoana care va prelua în întregime atribuţiile primarului general. Consider că poziţia de viceprimar este mai degrabă o funcţie tehnică, specifică unui specialist în administraţie, şi în acest spirit am căutat să îmi exercit mandatul. 

Tocmai de aceea, nu mi-am depus nici candidatura în cursa internă din cadrul Partidului Naţional Liberal pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei.

În acest fel am considerat că trebuie să îmi confirm poziţiile publice exprimate anterior prin care am precizat că obţinerea mandatului de primar general nu este un obiectiv personal. Întrucât situaţia dificilă a Primăriei Capitalei impune atenţia totală a viitorului primar general interimar, prezenţa sa fiind necesară 24 din 24 de ore, am reflectat atent la opţiunile mele şi consider că în acest moment, datorită situaţiei familiale nu pot îndeplini cu succes atribuţiile unui primar general interimar.

Voi discuta cu colegii mei liberali pentru a identifica o soluţie astfel încât bucureştenii să aibă un primar general interimar hotărât şi capabil, căruia îi voi acorda sprijinul meu profesional. Sunt convins că la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti va fi desemnată persoana cea mai potrivită pentru a răspunde nevoilor actuale şi urgente ale oraşului“, a anunţat viceprimarul Cornel Pieptea.

În aceste condiţii, favorit la funcţia de primar general interimar al Bucureştiului este Dan Darabonţ (PSD), cel de-al doilea viceprimar al Capitalei. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite