Cinci persoane printre care și un avocat au fost trimise în judecată pentru trafic de influență

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti au finalizat cercetările în cazul avocatului care ar fi pretins 6.000 de euro ca să intervină într-un dosar întocmit în urma unui accident de circulație.

Procurorii bucureșteni  spun că cercetările i-au vizat pe Vasile Stoian, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, aflat în arest preventiv pentru infracţiunea de trafic de influenţă, Ionuț-Alexandru Gheorghe, arestat preventiv în altă cauză, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

În același dosar au fost implicați și Daniel Marian Tănase, Tatiana Gheorghe și Elena Saitoc pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au stabilit că în perioada februarie-martie 2011, avocatul Vasile Stoian a pretins suma de 6.000 de euro de la Ionuţ – Alexandru Gheorghe.

„Suma a fost solicitată pentru a interveni pe lângă un angajat din cadrul Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici” în scopul obţinerii unui act medico legal care i-ar fi putut ameliora situaţia juridică“, au spus anchetatorii.

Gheorghe Ionuţ - Alexandru era cercetat în stare de arest preventiv pentru provocarea, pe fondul consumului de alcool, a unui accident de circulaţie soldat cu decesul a două persoane.

„Actul medical ce urma a fi obţinut prin fapte de corupţie viza calcularea retroactivă a alcoolemiei până la o valoare sub limita răspunderii penale“, au afirmat procurorii anticorupție. Inculpaţii Tănase Daniel-Marian, Gheorghe Tatiana şi Saitoc Elena-Claudia l-au ajutat pe Gheorghe Ionuţ – Alexandru să îl contacteze pe Stoian Vasile şi să obţină întreaga sumă de bani pretinsă prin contractarea unor împrumuturi şi amanetarea unor bijuterii.

Pe  6 martie 2011, Stoian Vasile a primit de la Tănase Daniel-Marian, Gheorghe Tatiana şi Saitoc Elena-Claudia suma de 3.500 euro şi 10.300 lei.

La data de 7 martie 2011, Curtea de apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Vasile Stoian pentru 29 de zile. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite