CFR-ul îţi aduce mâncare acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma CFR Gevaro, care asigură mesele călătorilor din trenuri, a intrat de curând şi pe piaţa serviciilor de catering. Cei care vor să comande un meniu special trebuie să ştie că mâncarea o vor primi abia a doua zi de la solicitare.

Mai citeşte şi: Reportaj din „cavoul de pe şine“

În 5 minute iei bilet de la automatul CFR

După o perioadă de disponibilizări, operatorii feroviari s-au gândit că orientarea către un alt domeniu ar putea fi una dintre salvările lor. CFR Gevaro este filiala CFR Călători care se ocupă de vagoanele cuşetă, cele de dormit, de cele restaurant şi bar.

Meniurile pregătite de cei cinci bucătari ai serviciului de catering sunt livrate la birou sau acasă cu cele două maşini pe care le deţine firma. „Dacă vor mâncăruri mai elaborate, trebuie să sune cu o zi înainte, dar, dacă este vorba de salate sau preparate la grătar, pot suna în ziua respectivă", a explicat Cornelia Bolina, de la biroul de presă CFR Gevaro.



Bucătari cu trofee

Cei de la CFR se mândresc cu bucătarii care prepară felurile de mâncare. Susţin că sunt oameni foarte bine pregătiţi, specialişti în arta culinară care trei ani la rând au câştigat concursul Grand Prix, în acest domeniu. „Iniţial, am pornit cu deschiderea unui bufet, apoi am văzut că oamenii comandau la birou mâncarea şi aşa am decis să ne extindem pe această nişă şi să livrăm şi la domiciliu. Având şi bucătari buni, am zis că vom face faţă", a mai spus Cornelia.

Preţurile fac însă concurenţă multor companii de catering. Preparatele din peşte au preţuri de aproximativ 5 lei, ciorbele sunt între 3 lei şi 5,5 lei, iar salatele sunt între 3 şi 5 lei. Cel mai scump preparat se ridică la 15 lei şi poate fi muşchiul de vită cu unt. Desertul de asemenea, are un preţ mic, papanaşii şi clătitele costând doar 3,5 lei.


image
image

Închirierea vagonului, peste 2.300 de lei
Cei care vor să aibă parte de petreceri într-un stil inedit pot încerca vagoanele restaurant puse la dispoziţie de CFR Călători. Acestea sunt amenajate cu mese şi scaune şi de asemenea, cu un bar şi o bucătărie în care se prepară meniurile cerute de invitaţi.

Preţul închirierii unui vagon restaurant cu 36 de locuri porneşte de la 2.300 de lei şi creşte în funcţie de cerinţele clientului, de la meniu la ruta aleasă. „Interiorul se poate schimba cum vrea clientul , se pot scoate scaunele sau se pot aşeza altfel", a spus Cornelia Bolina, de la biroul de presă CFR Gevaro. Singura problemă cu care se confruntă petrecăreţii din vagon este fumatul, acesta fiind interzis.


image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite