CF2 revine! Un copil a murit, părinţii îi acuză pe medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Eduard s-a născut acum trei săptămâni la spitalul CF2 cu o malformaţie renală. Părinţii spun că medicii nu au avut aparat de ventilaţie şi i-au făcut ventilaţie manuală distrugându-i plămânii şi provocându-i moartea.

Bebeluşul s-a născut cu o malformaţie la aparatul renal care a a dus la probleme respiratorii, relatează Pro Tv. Tatăl copilului povesteşte că a fost anunţat ca micuţul are nevoie urgentă de un aparat de ventilaţie, dar că în tot spitalul CF2 nu există unul. Până când au găsit un aparat la Budimex, bebeluşul a fost ventilat manual patru ore. Tatăl susţine acum că plămânii copilului nu au rezistat pentru că s-ar fi bagat oxigen peste măsură.

Acuzaţia gravă a părintelui este susţinută de medicii spitalului Budimex, cei la care a ajuns pruncul, din pacate prea tarziu pentru el. L-au primit în stare gravă şi l-au tratat 20 de zile.


Cei de la spitalul CF2 spun că bebeluşul nu avea plămâni

"Copilul acesta nu avea plămân! Aici exista aparatură de ventilaţie fără nicio problemă. Nu avea cum să ajungă cu un plaman spart, daca era un plaman inexistent. Putea fi facuta operatia de cezariana in cea mai mare maternitate, daca nu ai plaman, nu traiesti. Stiam ca are o malformatie", spune dr. Eugen Tanase, de la CF2.

In aceste conditii, spun medicii spitalului Budimex, nasterea trebuia pregatita din timp.
"Primul lucru de la care se porneste este un diagnostic corect. Apoi, trebuie sa aleg locul unde sa-l trimit. Stiu cand se naste, il programez eventual cat mai aproape de termen, rezolv transport, ii rezerv loc intr-o clinica. Asta trebuie facut!", spune Dr. Catalin Carstoianu, sef Sectie Neonatologie, Marie Curie.

Parintii nu pot spune deocamdata daca vor depune si o plangere. Isi doresc insa un singur lucru: "Trebuie sa se opreasca genocidul asta impotriva copiilor nostri! Ce vina a avut un nou-nascut? El a vrut sa traiasca. S-a luptat doua saptamani!", spune tatal copilului, Teodor Podaru.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite