Cele mai lungi trei străzi din Bucureşti şi povestea singurei străzi în trepte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai lunga strada din Bucuresti. Sute de mii de maşini traversează zilnic Bucureştiul FOTO Arhivă
Cea mai lunga strada din Bucuresti. Sute de mii de maşini traversează zilnic Bucureştiul FOTO Arhivă

Bucureştiul este compus dintr-o reţea stradală de peste 5.000 de străzi care zi de zi sunt tranzitate de sute de mii de autoturisme. Cu toate acestea, puţini sunt cei care ştiu că cea mai lungă stradă din Bucureşti este Splaiul Unirii, măsurând aproape 11 kilometri.

Splaiul Unirii, cea mai lungă stradă din Bucureşti

Splaiul Unirii este cea mai lungă arteră de circulaţie din Bucureşti, cu o lungime de 10,8 kilometri, potrivit b365. Strada porneşte din Piaţa Unirii şi se continuă până în judeţul Ilfov. Deşi este cea mai lungă arteră de circulaţie, doar 9,3 kilometri din acest drum se află în Bucureşti, restul de 1,5 kilometri fiind desfăşuraţi în Ilfov, până în Şoseaua Libertăţii. De asemenea, drumul poate fi parcurs pe toată lungimea doar din centrul Bucureştiului înspre exterior, în timp ce pe celălalt sens, dinspre periferie înspre centru, Splaiul Unirii devine necirculabil de la intersecţia cu Pasajul Mărăşeşti.

Bulevardul Timişoara

A doua cea mai lungă stradă din Bucureşti este Bulevardul Timişoara, arteră care măsoară 7,5 kilometri. Strada face legătura între periferia Capitalei şi inelul central, pe porţiunea delimitată de Strada Progresului - Bulevardul Geniului.

Bulevardul Iuliu Maniu, printre cele mai lungi artere din Bucureşti

Principala arteră de intrare în Bucureşti din zona de vest ocupă locul trei în clasamentul celor mai lungi străzi, măsurând 7,3 kilometri. Bulevardul se întinde din Centura de Vest a Capitalei până la inelul central, intersecţia cu străzile Grozăveşti-Geniului, la Piaţa Leul.

Singura stradă în trepte

În apropierea Parcului Carol din Capitală există o stradă îngustă pe care niciodată nu a mers nicio maşină. Din când în când, oamenii din zonă mai urcă sau mai coboară pe străduţă fără să dea prea mare importanţă betonului încărcat de istorie pe care calcă.

image

Strada Xenofon este considerată singura în trepte din Bucureşti şi ar fi fost construită în urmă cu peste 200 de ani. De atunci şi până astăzi, treptele străzii s-au deteriorat, asfaltul s-a fisurat sau chiar s-a rupt, dar o parte din parfumul de odinioară a rămas în atmosfera locului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite