Ce îşi doresc bucureştenii de la locul de muncă: o relaţie colegială bună şi înţelegere cu şeful. Salariul, pe locul cinci în lista priorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj efectuat în această primăvară arată că priorităţile bucureştenilor în ceea ce priveşte jobul pe care l-ar alege constă în alte aspecte decât salariul, acesta fiind pus de majoritatea pe locul cinci, ca importanţă. Cel mai important pentru oamenii din Capitală este ca atmosfera de la locul de muncă şi calitatea colaborării cu şeful să fie bune.

Cu ocazia primei ediţii a Târgului de Cariere organizat în Bucureşti, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) împreună cu organizatorii târgului au realizat, în primăvă, o cercetare de piaţă în 12 centre universitare şi de afaceri din ţară. Scopul a fost de a afla ce aşteptări au românii de la piaţa muncii şi de la angajatori, precum şi ce planuri şi aşteptări au în carieră. În Bucureşti, studiul a fost realizat în cadrul evenimentului eJobs Expo, prin chestionarea a 400 de tineri cu vârste între 20 şi 30 de ani, cu studii superioare absolvite sau în curs, majoritatea cu experienţă de muncă.

Salariul, locul cinci în topul criteriilor pentru satisfacţia la locul de muncă

Studiul arată că cele mai importante elemente pentru satisfacţia angajaţilor tineri sunt atmosfera de lucru în cadrul companiei, respondenţii notând-o ca fiind foarte importantă (97%), apoi calitatea colaborării cu şeful direct (96%), provocările profesionale ale jobului (94%) şi siguranţa locului de muncă (92%). Abia pe locul cinci al acestui top apare pachetul de beneficii salariale, notat ca foarte important de către 91% dintre bucureştenii participanţi la studiu.

Circa 43% dintre participanţii la acest studiu aveau un loc de muncă în momentul desfăşurării cercetării şi, dintre aceştia, aproape două treimi declară că locul de muncă deţinut în acel moment corespundea pregătirii lor de bază. Cu toate acestea, doar 38% dintre aceste persoane se declarau mulţumite de locul de muncă, 85% dintre ele spunând că vor să îşi schimbe jobul în cel mult doi ani.

Site-urile de recrutare, prima opţiune pentru schimbare unui job

Potrivit studiul citat, atunci când vor să îşi schimbe locul de muncă bucureştenii apelează la site-urile de recrutare, 91% dintre cei intervievaţi declarând că au folosit până în prezent acest gen de portaluri.

Participarea la târgurile de cariere a devenit a doua cea mai utilizată metodă de către bucureştenii care vor să-şi schimbe locul de muncă, conform declaraţiilor respondenţilor, însă nu trebuie uitat faptul că acest studiu s-a desfăşurat tocmai în cadrul unui astfel de târg. Pe locul trei în topul surselor de informare privind oportunităţile de joburi sunt ziarele şi revistele (58%).

Târgul de Cariere (TdC) ajunge în această toamnă pentru prima oară în Capitală, după 7 ani şi mai bine de optzeci de ediţii ale evenimentului desfăşurate în Cluj, Iaşi, Timişoara şi în celelalte oraşe mari ale României.

UItimul târg de joburi din an din Capitală

Târgul de Cariere Bucureşti va avea loc în 22 şi 23 noiembrie la World Trade Center, iar înscrierile pentru companii rămân deschise până în 19 noiembrie. Printre companiile care şi-au anunţat deja participarea la eveniment se numără Unicredit Business Integrated Solutions, Alten, APT, Genpact, Misys, Terapia Ranbaxy, Xerox, Piraeus Bank, Grawe, Wipro Technologies, ING şi Route 66.

Oferta evenimentului cuprinde 2.000 de locuri de muncă, dar şi programe de internship şi oportunităţi în domeniul educaţiei. De asemenea, organizatorii oferă participanţilor şansa de a participa la o multitudine de workshop-uri şi conferinţe pe teme profesionale, precum şi posibilitatea de a beneficia gratuit de sesiuni de consultanţă unu-la-unu în carieră, în compania unor consilieri specializaţi.

Înainte să ajungă în Capitală, Târgul de Cariere a mai avut în această toamnă ediţii în Cluj,  Iaşi, Braşov, Sibiu, Oradea, Arad, Baia Mare, Tîrgu Mureş şi Timişoara.

Fapte, compania organizatoare a Târgului de Cariere, a fost fondată la Cluj în 2006 şi mai organizează festivalurile Photo Romania şi Jazz in the Park.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite