Casa Poporului a câştigat peste 500.000 de euro din turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Parlamentului văzut din zeppelin FOTO Mediafax
Palatul Parlamentului văzut din zeppelin FOTO Mediafax

Palatul Parlamentului reprezintă principala atracţie pentru turiştii din America, Japonia, China şi Spania care ajung în Bucureşti. Aproape în fiecare zi, aproximativ 420 de persoane plătesc sume cuprinse între 25 şi 40 de lei pentru a vizita clădirea.

Anul trecut, nu mai puţin de 141.000 de turişti au trecut pragul Casei Poporului, dintre care 80% au fost din afara graniţelor ţării. Din taxa impusă pentru vizitarea celei mai mari clădiri administrative pentru uz civil din lume, instituţia a câştigat aproximativ 500.000 de euro.

Prezenţa multiplă a construcţiei în Cartea Recordurilor (cea mai grea, mai mare şi mai scumpă clădrire administrativă din lume) ajută agenţiile de turism care au încadrat Casa Poporului în circuitele turistice şi culturale cu această etichetă, astfel, majoritatea vizitatorilor rămân uimiţi de povestea care se află în spatele monumentului comunist.

Palatul Parlamentului, atracţia principală pentru israelieni

Cei mai mulţi dintre vizitatori sunt japonezi, americani, spanioli, chinezi şi israelieni, potrivit informaţiilor furnizate de Secretarul General al Camerei Deputaţilor. Anul trecut instituţia a încasat din turism 2.276.322,12 lei, informează „România Liberă“.

În general, japonezii vin pentru trei zile n Romnia şi trei n Bulgaria, iar n Bucureşti sigur că vor să vadă Palatul Parlamentului. Singurul inconvenient pentru noi este că, de multe ori, se ntmplă ca reprezentanţii instituţiei să ne anunţe foarte târziu, de pe o zi pe alta, că Palatul Parlamentului nu este vizitabil n ziua respectivă. Este o situaţie care i irită pe mulţi turişti, a explicat Olivia Bergheanu, directorul agenţiei Exact Travel, pentru Romnia Liberă.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, numărul exact al turiştilor care au vizitat Casa Poporului va fi făcut public abia n luna septembrie, dar statisticile arată o mbunătăţire cu aproximativ 11% faţă de anul trecut, tinnd cont că, n primele luni ale anului 2012, numărul turiştilor care au ajuns în Capitală a crescut considerabil.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite