Campanie electorală din spatele gratiilor: lecţiile de moralitate ale lui Adrian Năstase scrise din puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine susţine că există limitări de ordin juridic sau de orice alt fel când vine vorba de campanie electorală greşeşte. Fostul premier Adrian Năstase, aflat acum în închisoare, a decis să dea un îndemn oamenilor, postând un text pe blogul personal.   

Mesajul fostului premier (intitulat "Îndemn"), actualmente încarcerat la Penitenciarul Jilava, este un fragment din cartea acestuia -  "Bătălia pentru Viitor" şi a fost postat astăzi pe blogul personal.

"Un nou început impune realizarea unui Nou contract politic între stat şi societate, între partidele politice şi cetăţeni. Fundamentul acestui nou contract politic trebuie să fie realizat pe valori şi idealuri în care credem cu toţii, pe care le dorim aplicate în jurul nostru în viitor, pentru generaţiile care vor veni: egalitatea de şanse, dreptatea socială, libera initiaţivă, economia de piaţă, solidaritate şi includere, dezvoltare durabilă. Nu sunt doar concepte frumoase scrise în cărţi, ci sunt expresii ale unui mod de viaţă la care aspirăm şi pe care îl dorim împlinit în toate localităţile ţării, fie ele sărace sau bogate, mari sau mici, izolate sau contectate la lumea globală în care trăim", scrie fostul premier pe blog.

Adrian Năstase a fost mutat din Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Jilava în urmă cu zece zile. Magistraţii Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au pronunţat pe 20 iunie verdictul final în recursul dosarului Trofeul Calităţii. Fostul premier a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare. Din această condamnare, fostul premier va executa, însă, opt luni de închisoare, pentru că politicianul are peste 60 de ani.

"Îndemnul" postat pe blogul personal a lui Adrian Năstase vine la două zile distanţă de referendumul organizat pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

"Bătălia pentru viitor al României nu este tributară retoricii politice. Prezentul ne aşează în faţa unei alternative unice: a fi sau a nu fi în istorie! Dacă la dilema hamletiană vom răspunde "absent", statutul de învinşi nu ne va oferi, pentru o lungă şi dureroasă perioadă de timp, decât trăirea tragică într-un spaţiu pe care l-am numi, încă o dată, Neantul Valah", mai scrie Năstase pe blog.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite