CALENDARUL EVALUĂRII NAŢIONALE. Află totul despre examenele pe care le susţin luna aceasta absolvenţii de clasa a VIII a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi termină cursurile elevii clasei a VIII, iar pe 20 iunie vor începe probele din cadrul Evaluării Naţionale.

În zece zile va începe Evaluarea Naţională pentru elevii care astăzi termină clasa a VIII a. La această testare se pot înscrie şi absolvenţi din seriile anterioare, care nu au participat în nicio sesiune la unul din examenele naţionale: examenul de capacitate, testele naţionale, tezele cu subiect unic sau evaluarea naţională.

Elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la Evaluarea Naţională numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de ministerul Educaţiei, prin Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor.

Probe scrise
Înscrierile la Evaluarea Naţională au loc în perioada 13- 15 iunie. Evaluarea conţine numai probe scrise (fiecare începe la ora 9.00 şi are o durată de două ore), două pentru elevii care provin din clase cu predare în limba română şi trei pentru cei din şcoli cu predare în limba maternă.

Elevii trebuie să ajungă la centrele de examen cu jumătate de oră mai devreme. Subiectele pentru Evaluarea Naţională vor fi elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate

Potrivit calendarului de examen, pe 20 iunie, se va susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 21 iunie, proba la Limba şi literatura maternă, iar pe 22 iunie proba la Matematică.

Rezultatele vor fi afişate pe 24 iunie (până la ora 14), urmând ca în aceeaşi zi, până la ora 18, să se poată depune eventualele contestaţii. Rezolvarea contestaţiilor se va face în perioada 25- 26 iunie, iar pe 27 iunie se vor afişa rezultatele finale.

Reguli stricte
Ca şi la examenul de Bacalaureat, şi la Evaluarea Naţională se aplică aceleaşi reguli. Elevii nu au voie să intre în clasă cu manual, dicţionare, telefoane mobile. Nerespectarea acestor dispoziţii, indiferent dacă materialele sau telefonul au fost folosite sau nu, duce automat la eliminarea elevului din sala de examen şi notarea lui cu 1.

Dacă elevul a reuşit totuşi să copieze prin vreun mijloc la Evaluarea Naţională şi frauda se dovedeşte după terminarea examenului, nota obţinută se înlocuieşte cu nota 1.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite