Bucureştiul, transformat într-un megaşantier (III)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În proiectul de modernizare a sistemului rutier sunt cuprinse 100 de străzi. Va începe construcţia unui Aqua Parc în Parcul Pantelimon. "În subordinea Primăriei Sector 4 sunt 556 de străzi.

În proiectul de modernizare a sistemului rutier sunt cuprinse 100 de străzi. Va începe construcţia unui Aqua Parc în Parcul Pantelimon. "În subordinea Primăriei Sector 4 sunt 556 de străzi. Pentru 54 dintre ele există proiecte edilitare, pentru care avem o linie de credit de 400 miliarde de lei. Lucrările vor începe din luna martie 2006", ne-a declarat viceprimarul sectorului 4, Radu Silaghi.
Primăria Sectorului 4 a cerut primarului general bani pentru lărgirea a cinci bulevarde şi şosele (Brâncoveanu, Berceni, Olteniţei, Giurgiului şi Niţu Vasile), modernizarea sistemului rutier pe Calea şerban Vodă, pe şoseaua Turnu Măgurele şi pe strada Luică, extinderea reţelei de apă-canal pentru şoseaua Berceni şi înfiinţarea unei staţii de pompare la intersecţia Berceni-Drumul Creţeştilor. Toate sunt în administrarea PMB. În sectorul 5, primarul Marian Vanghelie a împrumutat de cinci ori mai mulţi bani pentru lucrări la sistemul de apă şi canalizare, adică 2.000 miliarde de lei. Inamicul numărul 1 al primarului general, Marian Vanghelie, îl contrează pe Adriean Videanu. Edilul zice că nu se bagă la proiecte de genul pasaje şi parcări, pentru că "alea-s ale lui Videanu". În sectorul 6, cel mai important proiect este cel pentru refacerea infrastructurii în Giuleşti - Sârbi. Studiul de fezabilitate a fost finalizat. Documentaţia a fost deja predată către PMB şi Banca Mondială. Se aşteaptă avizul de la Banca Mondială, urmând a se întocmi documentaţia tehnică şi licitaţia. Investiţia va începe doar dacă Banca Mondială dă avizul în anul 2006. Este vorba despre investiţii în alimentarea cu apă, canalizare, reabilitarea sistemului rutier, reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, reţeaua de comunicaţii, lucrări de desecare, lucrări de reabilitare a regularizării şi îndiguirii râului Dâmboviţa. Se estimează că finalizarea lucrărilor se va face în anul 2025.

Străpungeri şi penetraţii în sistemul de străzi:
* Penetraţie Splaiul Independenţei - Ciurel
* Autostrada Bucureşti-Piteşti
* Întregire Splaiul Unirii pe zona Bd. Mărăşeşti-Hanul lui Manuc
* Penetraţie şi racord Splaiul Unirii-Autostrada Bucureşti-Constanţa
* Pasaj suprateran Doamna Ghica-şoseaua Colentina
* Artera D-na Ghica-Bd. Chişinău
* Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu
* Supralărgire şos. Pipera
* Penetraţie Bd. Ghencea-Domneşti
* Străpungere Piaţa Victoriei-Bd. Buzeşti-str. Berzei-Uranus
* Pasaj denivelat suprateran str. I.I. de la Brad-Bd. Aerogării

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite