Bucureşti: Urmărit general, vizitator la Ministerul de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre sutele de vizitatori care au mers, ieri, la Ziua Porţilor Deschise de la Ministerul Administraţiei şi Internelor s-a aflat şi Dănuţ Grosu Remo (44 de ani) căutat de anul trecut de IPJ Vrancea.

El a fost monitorizat în timpul vizitei şi ridicat din grupul din care făcea parte. Poliţiştii l-au recunoscut chiar la filtrul de la intrare, dar l-au lăsat să viziteze clădirea, iar la ieşire l-au scos din mulţime şi l-au încătuşat. 

„A fost tupeu peste măsură sau prostie. La astfel de instituţii importante se fac verificări pe baza Codului Numeric Personal şi s-a constatat că era dat în urmărire. Ghinionul lui!”, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, comisarul Daniel Popescu, ofiţer specializat în urmăriţi de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vrancea (IPJ).

Dănuţ Grosu Remo le-a declarat poliţiştilor că a venit la minister la rugămintea fiului său, care dorea să vadă o şalupă, a precizat comisarul şef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

CEC-uri fără acoperire

În luna octombrie a anului trecut, poliţiştii vrânceni au primit de la instanţă mandatul de executare a pedepsei de trei ani de închisoare pentru înşelăciune pe numele lui Dănuţ Grosu Remo.

Ofiţerii ştiau despre bărbat  că se ocupa de comerţ şi că a avut un en-gross în Focşani. Poliţiştii spun că bărbatul a emis prin anul 2006, mai multe file CEC fără acoperire, în valoare de aproximativ 20.000 de lei către o altă firmă din Ilfov.

„Înainte de sosirea mandatului, el a fost văzut prin Focşani. L-am căutat la domiciliu, dar nu a mai fost de găsit deşi am discutat şi cu rudele şi familia sa“, a mai spus comisarul Popescu. În urma verificărilor, poliţiştii au aflat că urmăritul general a ajuns prin Bucureşti, dar nici aici nu au reuşit să dea de urma lui.

Buluc în biroul lui Ceauşescu

Cei care au mers, ieri, la sediul MAI au putut vizita fostul birou al lui Nicolae Ceauşescu, precum şi uniforme şi documente de epocă ce atestă cele mai semnificative momente din istoria şi tradiţiile principalelor Arme.

În exteriorul clădirii MAI, expoziţiile de tehnică, autovehicule şi mijloace specifice de interventie au atras un public numeros.Alte puncte de atracţie au fost reprezentate de unul dintre elicopterele aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie şi o ambarcaţiune pe pernă de aer a Poliţiei de Frontieră, precum şi demonstraţiile cu câini de serviciu prezentate de poliţişti.

Şi soţia e dată în umărire generală!

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, şi soţia infractorului prins ieri la Ziua Porţilor Deschise de la Ministerul de Interne este căutată pentru înşelăciune.

În evidenţele Poliţiei Române, pe numele Rodicăi Grosu (42 de ani) din Focşani este emis un mandat pentru trei ani şi două luni de închisoare.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite