Bucureşti: Erou şi VIP-uri “medaliaţi” la grămadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierul Felix Preda şi realizatoarea tv, Eugenia Vodă, au primit, alături de alte 38 de persoane, diplome „In Honorius”, la Primăria Capitalei. Preda a fost recompensat pentru că a salvat doi oameni de la înec, în timp ce restul premiaţilor ba n-au avut habar de eveniment, ba n-au ştiut exact pentru ce sunt cetăţeni-model.

La 20 decembrie anul trecut, Felix Preda a salvat de la înec doi oameni, scoţându-i din apele îngheţate ale lacurilor Morii şi Tei. „Este normal să fie recunoscute meritele unor cetăţeni ai oraşului şi este un gest frumos din partea Primăriei. Eu nu vreau să fiu scos în faţă, îmi fac doar datoria. Asta este o distincţie pe care să le-o arăt nepoţilor”, a declarat, pentru „Adevărul”, Felix Preda.

Cele 40 de persoane au primit din partea municipalităţii o diplomă şi o plachetă care marchează cei 550 de ani de la atestarea documentară a oraşului Bucureşti. Alături de pompierul-erou, au mai fost premiate pentru activitatea lor în folosul bucureştenilor  personalităţi precum Eugenia Vodă, realizatoarea emisiunii  „Profesioniştii“ de la TVR, şi Carmen Adamescu, femeie de afaceri.

Contactaţi de reporterii ziarului „Adevărul”, reprezentanţii Primăriei au refuzat să explice care au fost criteriile de acordare a acestor distincţii.

 „Habar n-am despre ce este vorba“

Realizatoarea emisiunii „Profesioniştii”, Eugenia Vodă,  a aflat de la reporterii „Adevărul” despre distincţia pe care i-a oferit-o Primăria Capitalei. „Habar nu am despre ce este vorba. Nu am fost anunţată de nimeni despre aşa ceva. Nici nu ştiu pentru ce aş putea primi o astfel de diplomă. Eu sunt în India până în luna aprilie”, a declarat Eugenia Vodă.

Femeia de afaceri Carmen Adamescu presupune că a primit acest titlu datorită faptului că „Unirea Shopping Center” a fost sponsorul principal al premiilor oferite în decembrie anul trecut de Primăria Capitalei oamenilor de cultură. „Am fost răsplătită  pentru actele pe care le-am făcut pentru comunitate. Este vorba despre diferite sponsorizări cu care am sprijinit acţiuni desfăşurate în Bucureşti”, a declarat Carmen Adamescu.

Premii pentru cultură

La 14 decembrie anul trecut Primăria Capitalei a acordat premii şi diplome actorilor şi tehnicienilor care s-au făcut remarcaţi în spectacolele din ultimii doi ani. Astfel, au primit premii actori precum Rodica Mandache, Mariana Mihuţ, Rodica Tapalagă, Mitică Popescu, Alexandru Repan şi Horaţiu Mălăele, iar Marele Premiu al Municipiului Bucureşti a fost decernat actriţei Olga Tudorache.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite