Bucureşti, decorat de Crăciun. Unde se vor amenaja luminiţele şi când vor fi aprinse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştiul va fi din nou spaţiu de sărbătoare FOTO Adevărul
Bucureştiul va fi din nou spaţiu de sărbătoare FOTO Adevărul

Un brad de 15 metri înălţime, 12 tone de cetină şi 65 de căsuţe de lemn în centrul oraşului, dar şi principalele artere împodobite cu luminiţe de sărbători vor transforma Capitala într-un oraş al sărbătorii. Inaugurarea oficială va fi în seara de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae.

Pentru al doilea an consecutiv, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Creart, organizează, în Piaţa Universităţii, pe esplanada cu statui, evenimentul ,,Bucharest Christmas Market’’, un târg de Crăciun care se va desfăşura în perioada 6 decembrie – 5 ianuarie 2014.

Aici, într-un decor realizat din 12 tone de cetină şi 65 de căsuţe de lemn, vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu vin fiert, decoraţiuni şi ornamente de iarnă, expoziţii de obiecte tradiţionale şi produse de manufactură, icoane pe sticlă şi lemn, ţesături, decoraţiuni din lemn şi ceramică, precum şi produse specifice bucătăriei tradiţionale româneşti.

În centrul pieţei, va fi amenajat un brad de 15 metri înălţime, ornat cu 2.000 de beculeţe. Nu vor lipsi nici spectacole specifice Sărbătorilor de Iarnă.

Astfel, pe scena amplasată în Piaţa Universităţii, vor urca ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini şi obiceiuri din toate zonele ţării (Maramureş, Baia Mare, Gorj, Sibiu, Alba Iulia, Bacău, Ialomiţa), precum şi artişti renumiţi de muzică populară: Dinu Iancu Sălăjanu, Matilda Pascal Cojocariţa cu Ştefan şi Horaţiu Cigu, Tudor şi Nicolae Furdui Iancu şi alţii. Spectacolele vor culmina cu seara de 26 decembrie, care va fi sărbătorită cu un concert extraordinar de Crăciun.

Potrivit Primăriei Capitalei, cei mici vor avea ocazia să trăiască emoţia sărbătorilor de Crăciun alături de personaje de basm, spiriduşi şi, bineînţeles, vor putea să-i spună poveşti Moşului, vor recita poezii şi vor putea colora. Toate aceste activităţi vor avea loc într-un decor de poveste, la Casa lui Moş Crăciun.

Gesturi caritabile, la Târgul de Crăciun

Totodata, bucureştenii vor putea participa la Campania ,,Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun’’ prin care se doreşte ajutorarea copiilor proveniţi din medii defavorizate. Donaţiile, constând în cărţi şi jucării, se pot face din prima zi a târgului şi până pe 25 decembrie, la Casa lui Moş Crăciun, special amenajată în acest scop. Intrarea este liberă în fiecare zi a evenimentului.

Potrivit sursei citate, Capitala este inclusă în reţeaua internaţională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – Christmas Markets, fiind oficial un membru al acesteia.

Luminiţe de Crăciun

Ca în fiecare an, Bucureştiul va fi încă o dată împodobit de sărbătoare. Lista arterelor care sunt împodobite cu luminiţe de sărbători este după cum urmează:

Bulevardul Magheru + Bd. Balcescu (Pta Romana – Piata Universitatii)

Bulevardul Bd. I.C Bratianu (Pta Universitatii – Magazin Cocor)

Bulevardul Unirii + Piata Unirii (de la Palatul Parlamentului pana la intersectia cu Mircea Voda)

Intersectie Bd. I.C. Bratianu – Bd. Corneliu Coposu-Magazin Unirea

Piata Universitatii

Piata Romana

Bd. Lascar Catargiu (Pta Romana - Pta Victoriei)

Bd. Regina Elisabeta (Calea Victoriei – Piata Kogalniceanu)

Bd. Regina Elisabeta (Calea Victoriei – Piata Universitatii)

Calea Dorobanti (Pta Charles de Gaulle – Piata Dorobanti)

Piata Victoriei

Calea Victoriei (Piata Victoriei – Spaiul Independentei)

Bd. Aviatorilor (Pta Victoriei – Pta Charles de Gaulle)

Bd. Aviatorilor (Pta Charles de Gaulle – Sos. Nordului)

Bd. Constantin Prezan (Pta Charles de Gaulle – Arcul de Triumf)

Bd. Kisellef (Pta Victoriei – Pta Presei Libere)

Arcul de Triumf

Piata Charles de Gaulle

Piata Presei Libere

Soseaua Bucuresti Ploiesti

Intrare Bucuresti DN1

Intrare Bucuresti A2

Intrare Bucuresti A1

Intrare Bucuresti Giurgiului

Piata George Enescu

Centru Istoric

Piata Roma

Piata Natiunilor Unite

Piata Constitutiei

Piata Rosetti+Bdul Carol (Piata Universitatii – Pta Rosetti)

Piata Regelui

Piata Operei + Intrare Alee Opera Romana

Parcare Universitate

Intersectie sectoare: Sebastian, AFI Cotroceni

Bd. Buzesti Berzei

Pe aceeaşi temă:

În Bucureşti, ca la Viena: târgul de Crăciun din Piaţa Universităţii se deschide pe 6 decembrie

Târgul de Crăciun din Bucureşti îşi va deschide porţile vineri, 6 decembrie, când Piaţa Universităţii va deveni locul feeric şi plin de bucurie al Sărbătorilor de Iarnă. Pe lângă târgul propriu-zis, la Bucharest Christmas Market bucureştenii vor avea parte de programe artistice cu ansambluri folclorice şi colindători, precum şi de poveştile lui Moş Crăciun.

Oprescu aprinde 23 de kilometri de beculeţe, de Sfântul Nicolae. „Bucharest Christmas Market“ se redeschide pentru al doilea an consecutiv în Capitală

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va da startul sărbătorilor de iarnă pe 6 decembrie, atunci când va aprinde beculeţele din Bucureşti direct de pe esplanada cu statui de la Piaţa Universităţii. Tot acolo va fi organizat pentru al doilea an consecutiv „Bucharest Christmas Market“, un târg de Crăciun care va fi deschis până pe 5 ianuarie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite